);

לבצק:
• 2 כוסות קמח לבן (אפשר לשדרג עם 30% קמח דורום)
• 2 ביצים בגודל L
•מעט מלח

מערבבים את רכיבי הבצק היטב עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק. מומלץ ללוש עם הידיים ולא במיקסר.
אפשר להוסיף כפית מים אם הבצק יבש מדי, ואפשר להוסיף כפית קמח אם הבצק רטוב מדי.
מקמחים את הבצק היטב מבחוץ. חותכים את הבצק לארבע חתיכות.

מרדדים כל חתיכה בעזרת מערוך, עד שהבצק דק מספיק בשביל להיכנס למכונת פסטה.
מעבירים במכונה שלב אחרי שלב, ובין השלבים מקמחים את הבצק כדי שלא יידבק למכונה.
לאחר שהבצק מספיק דק, אבל לא דק מדי כדי שלא ייקרע, יש להעביר את דפי הפסטה המקומחים בשלב הרצוי ליצירת סוג הפסטה שנרצה.

 

מכונת פסטה, האם זה הכרחי?
תנו לי לעזור לכן. אני מרגישה שמכונת פסטה היא פינוק. פינוק שכדאי לנו לפנק את עצמנו. אבל נרכוש אותה רק כשנדע שאנחנו ממש רוצות להכין פסטה ביתית, כדי שהיא לא תשב חסרת מעש ותתפוס לנו מקום בארון.
מחיר מכונות הפסטה מתחיל ב‑ 100 שקלים ועולה לפי החברות והגדלים. מכונת הפסטה שלי עלתה 250 שקלים ועושה עבודה נפלאה כבר שנים.

אודות הכותב/ת

אלינור רחמים

שפית הבית של מגזין פנימה

השאר תגובה