);

לביבות מעקודות לצד מטבל שום ושמנת

לביבות תפוחי אדמה שאני מכנה "מעקודות", על שם פשטידת תפוחי האדמה המוכרת מהמטבח המרוקאי – מעקודה. חלק ניכר מהרכיבים בלביבות חופפים לאלה של המעקודה, והטעם מיוחד ומסורתי.
אני אוהבת להכין את הלביבות האלה בימי שישי, כמנה קלילה שכיף לאכול על הדרך או כתחליף לארוחת צהריים מסודרת כשאני ממהרת.
המתכון מתאים לאירוח או לארוחה ביתית טעימה ומזינה.

חומרים: (ל 6-8 מנות)
• 3 תפוחי אדמה מבושלים
•גזר מבושל חתוך לקוביות
•חופן כוסברה קצוצה
• 4 ביצים
•חצי שקית אבקת אפייה
•חצי כפית כורכום
•מלח
•פלפל
•שמן לטיגון

למטבל:
• 2 שיני שום
•חצי מיכל שמנת חמוצה
•מלח
•פלפל גרוס

אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם היטב, קוצצים את הפטרוזיליה ומערבבים אותה עם מחית תפוחי האדמה. מוסיפים אל התערובת את קוביות הגזר, אבקת האפייה והביצים. מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים 3 כפות שמן במחבת ומניחים כף מהבלילה בשמן החם. מטגנים עד להתייצבות והופכים את הלביבות לטיגון הצד השני.

שימו לב: חשוב לוודא שהשמן לא חם מדי כדי שהלביבה תיעשה בחלקה הפנימי לפני שחלקה החיצוני משחים.

להכנת המטבל:
מגרדים 2 שיני שום ומוסיפים לחצי מיכל שמנת חמוצה, מתבלים במלח ופלפל גרוס ומגישים לצד הלביבות.

לביבות תפוחי אדמה. צילום: דעאל סבטיה

אודות הכותב/ת

אלינור רחמים

שפית הבית של מגזין פנימה

השאר תגובה