מתכוננים לסערה עם מרק קובה חמצמץ ומנחם

אין דבר מנחם יותר ממרק ביתי כשבחוץ הכול סוער

מרק קובה הוא ארוחה משפחתית נפלאה שדורשת היערכות מראש, אך אפשר גם להכין את הכדורים מבעוד מועד ולהקפיא או לקנות ולהוסיף למרק הביתי.
לקראת הסערה הקרבה, כדאי להכין ולהתחמם עם קערת מרק וכדורי סולת מנחמים.

מתאים ל- 6 מנות

חומרים למרק:

•חבילת עלי סלק
• 2 גבעולי סלרי
• 8 שיני שום
• 2 קישואים
•בצל גדול
•מלח
•פלפל
•מיץ לימון
•מעט כורכום

לקובה:
• 3 כוסות סולת
•כוס מים חמימים +
חצי כוס בהדרגה
•מלח
•כף שמן

למילוי:
• 2 כפות שמן
•קילו בשר צלעות מספר 2
•חופן כוסברה
• 3 שיני שום
•מלח

להכנת המרק:
פורסים את השום והקישואים.
קוצצים עלי סלק, סלרי ובצל.
מחממים שמן בסיר ומאדים הכל כחמש דקות.
מוסיפים נוזלים עד לגובה 3/4 הסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ומעט כורכום כדי לתת מעט צבע.

להכנת הקובה:
חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומטגנים אותו בשמן עד לעשייה מוחלטת, כך שיהיה יבש גם בחלקו הפנימי. מקררים את הבשר וקוצצים או טוחנים אותו עם שום, כוסברה, מלח ופלפל.

להכנת מעטפת הקובה:
מכניסים לקערה את הסולת, השמן ומעט מלח.
מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד מעט מים.

**שימו לב: כמות המים הנדרשת משתנה לפי טמפרטורת המים וטמפרטורת הסולת. התערובת צריכה להיות רכה ונעימה. ככל שעובר הזמן המים נספגים והתערובת נהיית קשה מעט.
לכן יש ליצור את כדורי הקובה מיד לאחר הכנת הסולת.

להרכבת הקובה:
בעזרת ידיים רטובות לוקחים מתערובת הסולת כדור בגודל פינג פונג,
משטחים אותו בעזרת האצבעות וממלאים בכפית ממילוי הבשר.
סוגרים את הקובה היטב כדי שהמילוי לא יברח במהלך הבישול ומכניסים למרק שהוכן מראש.

**שימו לב: הקובה חייב להיכנס למרק כשהוא רותח.
יוצרים את כדורי הקובה בזה אחר זה. חשוב שמעטפת הסולת לא תהיה עבה מדי ושמילוי הבשר יהיה בשפע יחסי לסולת.
את כדורי הקובה מבשלים 30 דקות לפחות, עד שהסולת עשויה היטב.

חורף חם וטעים!

מנחם. צילום: דעאל סבטיה

***
מתוך מדור האוכל של אלינור רחמים במגזין פנימה
רוצה לקבל בכל חודש מתכונים שיקצרו מחמאות מכל מי שיטעם?
לחצי כאן להרשמה מהירה

אודות הכותב/ת

שפית הבית של מגזין פנימה

כתוב תגובה