לזניית בטטה וגבינות

את הלזניה הזאת הכנתי לראשונה בארוחה חלבית חגיגית שאחת האורחות בה הייתה רגישה לגלוטן. רציתי מנה טעימה, עשירה ומשביעה. משם נולדה לזניה מדהימה, בלי פסטה, שהפתיעה אותי במראה ובטעם שלה.
בין שכבות בטטה דקיקות נניח תערובת גבינות קשות ורכות, נפזר עלי בזיליקום ונקבל מנה מופלאה. אם רוצים אפשר להוסיף לתערובת הגבינות מעט קמח, רגיל או נטול גלוטן, כדי לתת מעט נפח לגבינות.

חומרים:
• 3 בטטות גדולות
•צרור עלי בזיליקום
• 100 גרם גבינה צהובה למילוי
• 100 גרם גבינה צהובה לציפוי
• 100 גרם גבינה בולגרית
• 100 גרם גבינת פטה
•מיכל שמנת מתוקה
• 2 ביצים
• 3 כפות קמח (לא חובה)
•מלח
•פלפל
•אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מקלפים את הבטטות ופורסים אותן בעזרת מנדולינה או קולפן רחב לצורך קבלת רצועות בטטה דקות, רחבות וארוכות. הן יחליפו את עלי הלזניה המסורתיים.

להכנת המילוי:
מערבבים את הגבינות, הביצים והקמח ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
להרכבה:
משמנים תבנית מתאימה,
מניחים שכבה אחידה של רצועות בטטה בתחתית התבנית.
יוצקים רבע מתערובת הגבינות כך שתכסה באופן אחיד את הבטטות.
מפזרים מעט עלי בזיליקום ומניחים שוב שכבת רצועות בטטה ומעליה שוב שכבה של מילוי הגבינות.
חוזרים על הפעולות שוב עד שנוצרות ארבע שכבות של בטטה וארבע שכבות של מילוי גבינות.

מעל שכבת המילוי האחרונה מפזרים את הגבינה הצהובה הנותרת.
מכסים בנייר כסף ואופים במשך חצי שעה בתנור שחומם ל 180- מעלות.
מסירים את נייר הכסף ומחזירים לעוד 10 דקות בתנור.
מוציאים כשהבטטה עשויה, תערובת הגבינות יציבה והגבינה הצהובה זהובה.

יש לצנן מעט לפני החיתוך.
מומלץ להגיש את הלזניה לצד סלט עלים.

מתוך מדור האוכל של מגזין פנימה
גם אני רוצה מנוי!

 

אודות הכותב/ת

אלינור רחמים

שפית הבית של מגזין פנימה

השאר תגובה