);

אוזני המן במילוי פטריות וגבינות

כמעט כל משלוח מנות שנקבל יכיל אוזני המן במילוי שוקולד, ממרח תמרים, אגוזים או ריבה. אני דווקא אוהבת להפתיע, במיוחד בפורים. לפניכן אוזני המן מלוחים, עשויים בצק פריך וממולאים בגבינות וירקות. רעיון מקורי לחג לא שגרתי.

חומרים לבצק:
• 150 גרם חמאה
•ביצה
• 2 כוסות קמח
• 1-2 כפות מים
לפי הצורך -תלוי בגודל הביצה
•מעט מלח

למילוי:
•חבילת פטריות
שמפיניון טריות
•חצי כוס עירית קצוצה
• 2 שיני שום
•מעט טימין
• 25 גרם חמאה
• 4 כפות שמנת מתוקה
•חצי כוס גבינה
צהובה מגורדת
•מלח
•פלפל
•אגוז מוסקט

תנו להם להפתיע. צילום: דעאל סבטיה

אופן ההכנה:
חותכים את החמאה לקוביות,
מוסיפים את הקמח והמלח ולשים באיטיות עד לקבלת תערובת פירורית,
מוסיפים את הביצה ולשים עד לקבלת גוש בצק אחיד.
אם הבצק יבש אפשר להוסיף כף או שניים של מים.
יוצרים מהבצק כדור ומקררים במשך שעה במקרר.

בינתיים מכינים את המילוי:
קוצצים את שיני השום ואת העירית ומטגנים ב‑ 25 גרם חמאה,
חותכים את הפטריות לרבעים ומטגנים אותן יחד עם השום והעירית במשך כחמש דקות.
לאחר הטיגון מצננים מעט את התערובת ומוסיפים פנימה את השמנת והגבינה הצהובה.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מוציאים את הבצק מהקירור,
מרדדים אותו על גבי משטח מקומח וקורצים ממנו עיגולים.
במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמילוי וסוגרים לצורת משולש בעזרת קיפול של שלוש דפנות.
מהדקים היטב כדי שהצורה לא תיפתח באפייה.

שימו לב: עדיף להזדרז עם עבודת הבצק כדי שהבצק לא יתחמם וישנה את צורתו באפייה.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 10 ‑ 15 דקות, עד שהבצק מזהיב ומתייצב.

 

אודות הכותב/ת

אלינור רחמים

שפית הבית של מגזין פנימה

השאר תגובה