מקלות מלוחים לצד טחינה בצבעים

משלוח מנות מפנק, בריא וכזה שאפשר לאכול גם ביום למחרת

בפורים מצטברים אין ספור משלוחי מנות על שולחן במטבח. אני אוהבת לתכנן משלוח מנות שאפשר לשמור וליהנות ממנו גם ביום שלמחרת. את המקלות המלוחים אפשר לשמור בצנצנת יפה, להניח על הדלפק במטבח, וכל עובר ושב יוכל להתכבד במקל מלוח טעים וחמאתי.

חומרים למקלות:

  • 3½כוסות קמח
    • 200 גרם חמאה
    •חצי כוס מים
    •כף שמרים
    •שומשום לציפוילטחינה:
    •כוס וחצי טחינה גולמית
    •סלק
    •פטרוזיליה
    •לימון
    •שום
    •מלח
    •מים

חגיגה של צבעים. צילום: דעאל סבטיהאופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר.
מתחילים לישה ומוסיפים בהדרגה את המים והחמאה. ממשיכים את פעולת הלישה במשך כ‑ 3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.

מניחים את הבצק להתפחה של 15 דקות.
לאחר ההתפחה קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדורי פינג-פונג ומגלגלים כל כדור למעין נחש.
מברישים את מקלות הבצק בביצה, מפזרים עליהם שומשום ומניחים על גבי נייר אפייה.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ‑ 15 דקות עד להזהבה.

להכנת הטחינה הוורודה:
מגרדים סלק קטן, אפשר להשתמש בסלק מוואקום או בסלק טרי. מוסיפים חצי כוס
טחינה גולמית, רבע כוס מים, מעט מיץ לימון ומערבבים היטב.
אפשר להוסיף מים לקבלת מרקם פחות סמיך.

להכנת הטחינה הירוקה:
טוחנים במג'ימיקס את הפטרוזיליה עם שן השום, מעט לימון, מלח, חצי כוס טחינה גולמית ורבע כוס מים. אפשר
להוסיף מים במידת הצורך.

מומלץ לארוז את המקלות המלוחים בעזרת סרט, ואת הטחינות בשלושת הצבעים בקופסאות קטנות. כולם יחד יוצרים משלוח מנות צבעוני, ביתי וטעים.

אודות הכותב/ת

שפית הבית של מגזין פנימה

תגובה אחת

  1. חן בתאריך

    שלום,
    האם ניתן להחליף את החמאה בשמן(קוקוס)?
    אם כן-אשמח לדעת בכמה שמן והאם זה משנה כמויות של מרכיבים אחרים בגלל יחסי יבשים-רטובים?
    תודה מראש,
    חן

כתוב תגובה