);

מי הזיז את הגביניה שלי?: גביניות שמרים משגעות

שבועות הוא החג האהוב על כל קונדיטור, בכל רמה. אבל תרשו לי לנחש שאצל קונדיטורים דתיים יש שמחה מיוחדת – חג שלם מוקדש לתפריט חלבי! במשך השנה כולה אנחנו צריכים להתמודד עם סוגיית הפרווה הלא פשוטה, עם תחליפי חלב, תחליפי שמנת, תחליפי חמאה ועוד. ופתאום, הלגיטימציה לארוחה חלבית היא מרגשת. אפשר להכין הכול!
אני, שתמיד אהבתי חלבי, חוגגת את החג הזה כמו שצריך ובדרך כלל מגזימה לא מעט בכמות האוכל והבישולים. עד שיש לי הזדמנות, אני מחויבת לנצל אותה.

בשבילכן אני מביאה מתכון כיפי במיוחד ולא מורכב בכלל לגביניות שמרים, שכמעט בלתי אפשרי לסרב להן. אפשר להכין עוגת שמרים גדולה, משפחתית ויפה, או גביניות קטנות ואישיות.

בא בטוב. מאפה שמרים וגבינה. צילום: אביטל אונגר

חומרים:

  • 500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • כוס חלב
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:

  • לשים את כל חומרי הבצק פרט לחמאה, במיקסר עם וו לישה או בידיים. כשהבצק אחיד מניחים אותו לכ‑ 3 דקות מנוחה ומוסיפים באיטיות את קוביות החמאה. נותנים לכל קובייה להיטמע בבצק. אחרי שכל החמאה הוכנסה פנימה ממשיכים בלישה 5 דקות נוספות, מכסים את הקערה וממתינים שהבצק יכפיל את נפחו.
  • בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים יחד ושומרים במקרר. אפשר להוסיף לתערובת גם צימוקים.
  • לאחר תפיחת הבצק מתחילים בהרכבת הגביניות. אני חילקתי את הבצק לשניים, ממחצית הכנתי עוגה גדולה ומהמחצית השנייה הכנתי גביניות.

להכנת עוגה משפחתית:

  • מרדדים מחצית מהבצק למלבן בגודל נייר אפייה )מומלץ לרדד על נייר אפייה מקומח(. מניחים מחצית מהמילוי על השליש האמצעי של מלבן הבצק בצורה שווה. אפשר לפזר מלמעלה תוספות כמו שוקולד, אגוזים, צימוקים וכדומה.
  • בעזרת גלגלת של פיצה חותכים את הצדדים לפסים אלכסוניים בגודל שווה ומקפלים אותם פנימה לסירוגין.
  • מורחים ביצה טרופה 20 דקות. ‑ ונותנים לעוגה לתפוח למשך 15
  • אחרי התפיחה מורחים שוב ביצה, אני פיזרתי גם מעט סוכר גבישי (שאינו נמס באפייה) לקישוט.
  • אופים את העוגה בחום בינוני ( 170 מעלות) במשך כחצי שעה.

 

להכנת גביניות אישיות:

  • מרדדים את הבצק למלבן גדול ומחלקים אותו לריבועים שווים בעזרת גלגלת.
  • באמצעות שתי כפיות או שקית זילוף מניחים מילוי באמצע כל ריבוע, סוגרים את ארבע הפינות לכיוון האמצע (מתחילים בצד אחד ולאחר מכן סוגרים את הפינה הנגדית וכן הלאה), אפשר להיעזר במעט ביצה אם הבצק מקומח מדי.
  • מורחים את הגביניות בביצה טרופה, מניחים לתפיחה קלה של רבע שעה, מורחים שוב ביצה ואופים בחום של 160 מעלות במשך כ‑ 20 דקות.
  • מומלץ להגיש חם (ניתן לחמם על הפלטה או בתנור). אפשר לפזר אבקת אפייה מעל לפני ההגשה.

אודות הכותב/ת

קונדיטוריה ביתית 'משינקה', בעלת המדור "האופה הקטנה" במגזין פנימה

השאר תגובה