);

לבצק:

  • 1½  כוסות קמח
  •  100 גרם חמאה
  •  ביצה
  • חצי כפית מלח

למילוי:

  •  בטטה אחת
  • חציל אחד
  • קישוא אחד
  •  רבע כוס שמן זית
  • מעט מלח גס

לרוטב הרויאל:

  • חצי מְכל שמנת מתוקה
  •  מְכל שמנת חמוצה
  • חופן גבינה צהובה
  •  חצי כוס קוביות גבינה
  • בולגרית
  • גרעיני דלעת
  • 2 ביצים
  •  2 כפות קמח
  •  מלח
  •  פלפל
  •  אגוז מוסקט

אופן ההכנה: 

  • תחילה מקלפים את החציל, הקישוא והבטטה וחותכים לקוביות קטנות.
  • מניחים בתבנית אפייה, מורחים בשמן זית, מפזרים מעט מלח גסואופים עד שהירקות מתרככים ואף
    מעט (במרקם קרנצ'י) בחלקם העליון.

לבצק:

  • חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות, מוסיפים את הקמח, הביצה ומעט מלח ולשים עד
    לקבלת תערובת אחידה. שימו לב – לא כדאי ללוש יותר מדי כדי שהבצק לא ייקרע.
  • מרדדים את הבצק (מומלץ לעשות זאת על גבי נייר אפייה) ומניחים בתבנית המותאמת לקיש (תבנית
    בעלת דפנות נמוכות).
  • עולים עם הבצק לאורך דפנות התבנית, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לאפייה חלקית בחום של 160 מעלות למשך 10 דקות.
  • מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים את הירקות מלמעלה. אפשר לערבב אותם יחד, ואפשר להניח כל ירק בשטח משלו.
  • להכנת הרוטב מערבבים את הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הרוטב מעל הירקות ואופים במשך 20 דקות עד חצי שעה עד להתייצבות והזהבה.

מומלץ להגיש לצד סלט טרי.

קראנץ' מבחוץ, רך מבפנים. צילום: דעאל סבטיה

אודות הכותב/ת

אלינור רחמים

שפית הבית של מגזין פנימה

השאר תגובה