שלב אחר שלב: איך להכין סמבוסק גבינות וזיתים לפיקניק רומנטי

לכבוד ט"ו באב, ביקשנו משפית הבית של 'פנימה' אלינור רחמים ללמד אותנו להכין בקלות סמבוסק גבינות וזיתים שיכול להתאים לארוחת בוקר רומנטית בחיק הטבע או להרשים באירוח בארוחה חלבית. בתאבון

סמבוסק במילוי גבינות וזיתים. בא בטוב. צילום: דעאל סבטיה

אודות הכותב/ת

שפית הבית של מגזין פנימה

3 תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) בתאריך

    חבל שאין את המתכון כתוב , ובקשר לתחילת הסרטון ראיתיך משלבת אצבעות רק לידיעתך כדאי להימנע מלעשות זאת ,
    וצירפתי לך מהיכן זה לקוח ,

    בכתבי האריז"ל נאמר: "אסור לאדם לחבר ולשלב אצבעות… כפי שנוהגים בני-אדם לעשות לפי תומם דרך מקרה… לפי שהם כוחות עליונים ימיניים (=מידת החסד) ושמאליים (=מידת הדין), ואין לערבם".

    בספר הזוהר נאמר, שכאשר נשלם גזר-דין על האדם, נכללות למעלה חמש 'אצבעות ימין' בתוך חמש 'אצבעות שמאל', להראות שהכול הסכימו על אותו דין. לפיכך משתלבות ידיו של האדם, להראות זאת, בלי שהוא עצמו יתכוון לכך. לכן כתבו הפוסקים שלא לחבוק אצבעותיו זו בזו, "כי בזה מוריד דין על עצמו".

    משמעות הדבר, שעל האדם להימנע ממעשים סמליים, שעל-פי דברי המקובלים מעוררים או מחזקים קטרוגים עליו.

    יש מן המקובלים שכתבו להיזהר בזה במיוחד בשעה שאדם זקוק לרחמים, כבעשרת ימי תשובה או בשעה שזקוקים לרפואה שלמה.

    כל טוב ובשורות טובות

כתוב תגובה