);

מיוחד לחגים: מתכון לסלט בורגול עשיר של השף תום פרנץ

סלט בורגול "שבעת המינים" עשיר בפירות יבשים, עשבי תבלין ואגוזים עם גבינת סנט מור

סלט חגיגי שהוא ממש ארוחה שלמה. זו מנה שהמצאתי לאירועים שאני עושה בחו"ל וזו דרך נהדרת להנגיש את ישראל בביס לקהל שלא מכיר כלום עלינו. זו מנה מאוד קלה להכנה, ועם זאת היא  מרשימה עם שילוב טעמים מופלא בהשארת 7 המינים שלנו מהתורה. טיפ – אם יש לכם קינואה או קוסקוס מבושלים אפשר בכיף להחליף בהם את הבורגול וככה גם לגוון וגם לנצל שאריות.

שבעת המינים בצלחת. צילום: דניאל לילה

מצרכים:
2 כוסות בורגול מושרה במים עד לריכוך (בערך שעה)
כוס קשיו קלוי וקצוץ
כוס שקדים קלויים וקצוצים
(או שילוב אחר של אגוזים שאתם אוהבים- בוטנים קלויים, אגוזי מלך, פקאן וכו')
כוס תמרים מזן מג'הול, חתוכים לרצועות
חצי כוס צימוקים
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
חצי צרור קטן של עלי נענע קצוצים
מיץ מלימון אחד
שמן זית בנדיבות
כף סילאן
מלח ופלפל לפי הטעם
גרגרים מרימון קטן להגשה
250 גרם גבינת סנט מור מפוררת להגשה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המצרכים בקערה ומוסיפים את מרכיבי הרוטב מיץ לימון שמן זית וסילאן. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. משהים קצת עד ההגשה.
הגשת המנה- מניחים תלולית מהסלט על גבי צלחת הגשה אישית ומעל מפזרים גרגרי רימון וגבינת סנט מור.

פורסם במגזין פנימה

אודות הכותב/ת

השאר תגובה