פאי תפוחים קסום במיוחד

למרות המראה הפשוט שלו, פאי התפוחים הזה לוקח בענק את כל הקינוחים האחרים. הוא טעים מאין כמוהו, ונפלא כשהוא מוגש חם ולידו כדור גלידת וניל.

חומרים לבצק הקלתית:
• 215 גרם חמאה או מרגרינה
• 135 גרם אבקת סוכר (שקית סטנדרטית ועוד שלוש כפות)
• 4 כפות אבקת שקדים
או שקדים טחונים
•קורט מלח
• 1 ביצה
2½ • 2 וחצי כוסות קמח
לקרם השקדים:
• 80 גרם חמאה או מרגרינה
• 8 כפות אבקת סוכר
• 7 כפות שקדים טחונים
•ביצה
½• כפית קורנפלור
למלית התפוחים:
• 40 גרם חמאה או מרגרינה
• 5 תפוחי גרנד סמית
קלופים ומגוררים
• 5 כפות סוכר
•כפית מיץ לימון
• 1 כפית קורנפלור מהולה
ב 2- כפיות מים
• 3 כפות ביסקוויטים טחונים
•קורט קינמון
להכנת הבצק:
להכנת הבצק מערבלים את
החמאה ואבקת הסוכר בוו גיטרה.
מוסיפים את הביצה, השקדים
הטחונים והמלח ולבסוף את
הקמח. מערבלים זמן קצר בלבד
כדי שהבצק לא יאבד מפריכותו.
מניחים את הבצק במקרר למשך
4 שעות.
לקרם השקדים:
מערבלים במיקסר עם קרס
הקפצה את החמאה הרכה
ואבקת הסוכר, עד להקצפה
אוורירית מאוד. מוסיפים את
הביצה, השקדים הטחונים
ולבסוף את הקורנפלור.
למלית התפוחים:
ממיסים במחבת את החמאה,
מוסיפים את התפוחים והסוכר
ומקפיצים על המחבת במשך
כמה דקות. מוסיפים את כל שאר
החומרים ומקפיצים עוד שלוש
דקות. יש להשגיח שהתפוחים
יישארו פריכים.
הרכבה:
מוציאים את הבצק הפריך
מהמקרר, ומרדדים אותו על
משטח מקומח לעובי 3 מילימר.
מרפדים תבנית פאי בבצק.
מורחים על הקלתית שכבה
של קרם שקדים בעובי כחצי
סנטימטר, ומניחים את מלית
התפוחים מעליה.
מפוררים את הבצק שנותר
ומפזרים אותו מעל מלית
התפוחים.
אופים בתנור שחומם מראש
ל‑ 180 מעלות במשך כ‑ 40 דקות,
עד להשחמה.
מקררים ובוזקים מלמעלה אבקת
סוכר.

אודות הכותב/ת

שף קונדיטור

כתוב תגובה