אין קל מלהגיש קינוח בכוסות
אפשר להכין את הקינוח המפנק הזה עד חודש מראש ולשמור בהקפאה. הלחוצות שבינינו יכולות גם לוותר על זילוף הקרם לקישוט ולחסוך זמן!
15 מנות
חומרים לקרם:
•2½ כוסות חלב או חלב סויה
• 115 מ"ל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (חצי מיכל פחות שתי כפיות)
• כוס סוכר
• 2 כפות קורנפלור
• 6 חלמונים
• 250 גרם שוקולד חלב או מריר מומס
• 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית (500 מ"ל)
לדסקיות השוקולד (אופציונלי):
• 150 גרם שוקולד לאפייה
אופן ההכנה:
בסיר קטן מחממים את החלב והשמנת עד לסף רתיחה.
מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור, ויוצקים את תערובת החלב החם לתערובת החלמונים תוך כדי בחישה מתמדת.
מחזירים את תכולת הקערה לסיר ומבשלים בבחישה מתמדת עד הסמכה.
מסירים מהאש ומחלקים את התערובת לשליש ושני שלישים.
לשליש מהתערובת החמה מוסיפים את השוקולד ובוחשים היטב עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת קרם חומה וחלקה.
מקררים במשך חצי שעה בטמפרטורת החדר.
מקציפים את תוכן שני מיכלי השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה, ומחלקים גם אותה לשליש ושני שלישים.
מקפלים שליש מן הקצפת לתערובת קרם השוקולד.
את שני השלישים הנותרים מקפלים בעדינות לתוך תערובת הביצים הבהירה שנותרה, עד לקבלת קרם לבן. שומרים בצד ובקירור כוס מהקרם הלבן לקישוט הקינוח בסוף ההכנה, ואת הקרם הנותר יוצקים לתוך כוסות זכוכית יפות ומקפיאים למשך חצי שעה.
לאחר מכן יוצקים לתוך הכוסות את קרם השוקולד ומקפיאים לעשר דקות נוספות.
את שארית הקרם הלבן מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל הכוסות בעדינות.
אפשר לקשט מלמעלה עם דסקיות שוקולד.
להכנת הדסקיות:
ממיסים את השוקולד ומורחים אותו על שקף או על נייר אפייה ליצירת שכבת שוקולד דקה.
ממתינים שהשוקולד יתייבש בטמפרטורת החדר ובעזרת חותכן חותכים אותו לדסקיות בקוטר מעט יותר קטן מקוטר הכוס. מעבירים למקפיא ל 5- דקות ומשחררים.
מניחים את הדסקית מעל תלולית הקרם ומקשטים בשארית קרם השוקולד ובפרחים אכילים.
מתוך מוסף המתכונים של מגזין פנימה
להצטרפות לחצי כאן