את לביבות הבצלים אני אוהבת באופן מיוחד. אני משתמשת בכל הירק שיש לי במקרר ולא באמת משנה לי איזה. מניסיון, כל ירק רק מוסיף ומשדרג את המתכון הזה.
המתכון מתאים לאירוח או לארוחה ביתית טעימה ומזינה.

חומרים: (ל 6-8 מנות)
• 2 בצלים
• 10 בצלי שאלוט
•גבעול כרישה
• 3 גבעולי בצל ירוק
•צרור כוסברה
•צרור פטרוזיליה
•מעט שמיר
• 4 ביצים
•חצי כוס פירורי לחם
•מלח
•פלפל
•שמן לטיגון

למטבל:
•גביע גבינה לבנה
•שן שום מגורדת
•עגבנייה מגורדת
בלי קליפה
•מעט מלח גס
•מעט פלפל גרוס

אופן ההכנה:
חותכים את הבצלים, השאלוט והכרישה לחצאי עיגולים דקים ומטגנים במעט שמן עד שהבצלים רכים מאוד. מצננים את התערובת ומוסיפים בצל ירוק, כוסברה, שמיר ופטרוזיליה קצוצים. לאחר מכן מוסיפים את הביצים ואת פירורי הלחם ומתבלים במלח ופלפל.
מערבבים היטב.
מחממים במחבת 3 כפות שמן ובעזרת כף מניחים מעט מהבלילה במחבת. אפשר להיעזר ברינג אם רוצים לשמור על צורה עגולה.

לאחר שהלביבה מתייצבת מצד אחד הופכים אותה ומטגנים את צידה השני.
מומלץ להגיש את הלביבות חמות לצד המטבל, סלט קצוץ, טחינה או כל תוספת שאתם אוהבים.

להכנת המטבל:
מערבבים יחד את כל החומרים ומגישים לצד לביבות הבצלים.

מומלץ להגיש לצד המטבל, סלט קצוץ, טחינה או כל תוספת שאתם אוהבים. צילום: דעאל סבטיה