את משלוח הפילו אארוז בצלחת קטנה ושטוחה, ואכין מטבל חלבי או סלט קטן שאניח ליד המאפים. באופן רשמי, זהו המשלוח המועדף עליי. אפילו חזרתי עליו פעמיים לאורך השנים, אבל במילויים שונים.

חומרים:
•חבילת דפי פילו

למילוי:
•חציל גדול וקל
• 100 גרם גבינה בולגרית
• 100 גרם גבינה
צהובה מגורדת
•מיכל שמנת חמוצה
• 2 ביצים
•מלח ופלפל

מלא בכל טוב. צילום: דעאל סבטיה

אופן ההכנה:
מקלפים את החציל וחותכים אותו לקוביות (לא קטנות מדי).
מחממים חמש כפות שמן במחבת ומטגנים את הקוביות עד שהן רכות.
מצננים, מוסיפים את הגבינות והביצה ומתבלים במלח ובפלפל.

פורסים את דפי הפילו וחוצים אותם לאורכם.
מברישים את הדף העליון במעט שמן ומניחים כמות רצויה מהמילוי לאורך הדף בחלקו העליון.
מגלגלים את הפילו סביב המילוי עד לקבלת מעין נחש בצק ממולא, ומניחים אותו בצורה ספיראלית בתוך תבנית פאי או קיש משומנת מעט.
אם המאפה לא ממלא את התבנית מגלגלים חצי דף פילו נוסף במילוי ומניחים בתבנית עד שהיא מתמלאת.
יוצרים כמה תבניות אישיות לפי הצורך.
מברישים את המאפים בביצה,
מפזרים שומשום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות, עד להזהבת הפילו בחלקו העליון.