מגיעים אורחים ואת רוצה להרשים?
לילדים נמאס מחביתה וסלט?
הנה פשטידה קלה להכנה אך מרשימה במיוחד שתקצור מחמאות, גם מסרבני הירקות.

חומרים:
• 5 תפוחי אדמה
• 4 ביצים
•חצי כפית אבקת אפייה
•חצי כוס פטרוזיליה
קצוצה
•רבע כוס שמן
•מעט כמון
•מעט כורכום
•מלח
•גזר
•קישוא

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים.
2. כשתפוחי האדמה מבושלים היטב מועכים אותם בעזרת מועך ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ביצים, שמן ותבלינים. 3. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית.
4. משמנים תבנית (מומלץ עגולה, כך הפשטידה יוצאת גבוהה יותר) ושופכים אליה את הבלילה.

לקישוט:
1. יוצרים רצועות דקות של גזר וקישוא בעזרת קולפן.
2. משרים את הרצועות במים רותחים במשך 7‑ 10 דקות כדי שיתרככו ויהיה קל יותר לגלגל אותן.
3. מסננים ויוצרים מכל רצועה מעין שבלול.
4. מניחים על גבי הבלילה, כשהחלק התחתון מונח עליה היטב – לא שקוע ולא בולט מדי.
5. אופים במשך 40 דקות בחום של 160 מעלות, או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

צילום: דעאל סבטיה