מתכון טבעוני ולכן ניתן לשלב בכל ארוחה כקינוח, בזכות שימוש בנייר אפיה של המותג If you care – גם שומר על איכות הסביבה. נייר אפיה עשוי מנייר איכותי שלא הולבן בכלור, נקי מכימיקלים המזיקים לאדם ולסביבה. לנוחות השימוש, נשלף אחד אחד, בעל ציפוי סיליקון טבעי, חומר הנמצא בשפע בטבע ואינו רעיל. מצוין לאפייה ובישול ללא צורך בשימון, ניתן לשימוש חוזר ומתאים למיקרו ולתנור, ללא גלוטן, ניתן להשליך לקומפוסט.
מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין בהיר
רבע כוס סוכר קנים
1 1/2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה ללא אלומיניום
חצי כפית מלח ורוד
לערבב יבשים
אופן ההכנה:
בקערה נפרדת לערבב: כוס חלב סויה טבעי ללא סוכר, רבע כוס חומץ תפוחים. לטרוף יחד ולהניח למנוחה ל5 דק׳. להוסיף רבע כוס שמן קוקוס מומס, כפית תמצית וניל ולטרוף יחד. לערבב רטובים עם יבשים
ולהעביר לשקית זילוף. לשמן תבניות דונאטס בתרסיס שמן ולזלף סביב כל עיגול עד 80% מגובה השקעים.
לאפות על חום של 170 ל15 דק׳ או עד שיוצא קיסם יבש. או להכניס למכשיר ייעודי ל5 דק׳
ניתן להוסיף מעל כל ממרח שתרצו, להלן מספר תוספות מומלצות: לוז/חמאת בוטנים/חמאת שקדים/חמאת אגוזים.
למשקעים – ניתן להמיס במיקרוגל בפולסים קצרים 60 גר׳ שוקולד מריר עם 2 כפיות שמן קוקוס
המתכון באדיבות: ויגן יעל- בלוגרית טבעונות וכושר.
חג חנוכה שמח ומלא באור!