בארוחות חלביות אני משתדלת שיהיו על השולחן כמה סלטים שיש בהם ירקות וקטניות, כדי לאזן את כובד המנות שמורכבות מבצקים וגבינות.
סלט הקינואה עונה בדיוק על הדרישה הזאת. הקינואה סופגת טעמים ומשתלבת נפלא עם גבינות ורטבים שונים.

חומרים:
•כוס קינואה
• 4 צנוניות
•פלפל אדום
•גבעול בצל ירוק
• 2 אצבעות מוצרלה
• 5 פרוסות גבינת פרומעז
• 50 גרם גבינה בולגרית מגורדת

לרוטב:
• 3 כפות שמן זית
• 2 כפות סילאן
•כף חרדל דיז'ון

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הקינואה במים רותחים.
  • לאחר שהקינואה נפתחת ומכפילה את נפחה (כעשר דקות) מסננים ושוטפים אותה במים, בדומה לפסטה.
  • משמנים את הקינואה מעט בשמן זית כדי שתשמור על רעננותה ומניחים אותה בקערה רחבה.
  • קוצצים פלפל אדום וגבעול בצל ירוק, פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות ומוסיפים לקינואה. מפזרים מלמעלה את הגבינות.
  • מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים לסלט רגע לפני ההגשה.

צילום: דעאל סבטיה