הקונדיטורים של רשת קפה גרג, חושפים את  מתכון עוגת מוס ריבת חלב. עוגה עשירה, מרשימה,  ומתאימה לכל אירוח.

מרכיבים לבסיס העוגה:

100 ג' חמאה,

100 ג' סוכר,

2 ביצים,

100 ג' שוקולד מריר,

5 ג' וניל,

35 ג' קמח ללא גלוטן.

מוס ריבת חלב:

5 ג' ג'לטין

25 מ"ל מים קרים, 320

ג' ריבת חלב,

500 מ"ל שמנת מתוקה.

קראנץ':

 100 ג' שוקולד לבן, 20

ג' פתיתי קוקוס קלוי.

ציפוי  העוגה:

160 ג' ריבת חלב, 15 מ"ל שמנת מתוקה.

אופן הכנה:

בסיס –  מניחים את השוקולד והחמאה בקערה,  למיקרוגל. טורפים פנימה סוכר ותמצית וניל. להוסיף ביצים ושאר מרכיבים. יוצקים בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בחום תנור 160 מעלות.

קראנץ' – מניחים את השוקולד בתוך קערה למיקרוגל,מערבבים פנימה את פתיתי הקוקוס ויוצקים על גבי בסיס הבראוניז בשכבה אחידה.

מקפיאים עד השלב הבא.

מוס ריבת חלב – מערבבים את הג'לטין יחד עם המים הקרים. מניחים את ריבת החלב בקערה למיקרוגל לריכוך. מקציפים את השמנת המתוקה, בהדרגה מוסיפים את ריבת החלב. מערבבים 2 כפות מהקצפת לתוך קערית הג'לטין המומס. יוצקים את המוס על גבי הקרנץ' שבתבנית ומקפיאים למשך ארבע שעות עד שלב הציפוי.

ציפוי –  מניחים בקערית חסינת חום את ריבת החלב יחד עם השמנת המתוקה, מחממים כדקה במיקורגל לחימום וריכוך, מערבבים היטב ויוצקים בצורה אחידה על פני המוס. משיבים למקפיא להתייצבות.

בתיאבון….