את לביבות העדשים והבטטות אפשר לאפות ועדיין ליהנות מלביבה פריכה, טעימה ובריאה. צריך גם כזו אפילו בחנוכה.

חומרים:
•כוס עדשים כתומות
• 3 בטטות בינוניות
•בצל גדול
• 100 גרם גבינה בולגרית
• 2 ביצים
•מלח
•פלפל

למטבל:
•חבילת גבינת טוב טעם
•חופן שמיר (אפשר להמיר בפטרוזיליה)
• 3 גבעולי בצל ירוק
•שן שום
•מלח
• 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
אופים את הבטטות בתנור בשלמותן ובקליפתן במשך כחצי שעה בחום של 200 מעלות, עד שהן רכות.
מבשלים את העדשים במים כ 10- דקות עד שהן מתרככות ומכפילות את נפחן, ולאחר מכן מסננים אותן היטב. מקלפים את הבטטות ומועכים אותן היטב יחד עם העדשים.
קוצצים דק את הבצל, מטגנים אותו עם 3 כפות שמן עד לעשייה מלאה ומוסיפים אל תערובת העדשים והבטטות. מוסיפים אל התערובת את הביצים והגבינה הבולגרית ומתבלים במלח ופלפל.

לאחר הכנת הבלילה יוצרים ממנה עיגולים מוארכים ושטוחים ומניחים אותם על גבי נייר אפייה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות עד שהלביבות משחימות בחלקן החיצוני.
מגישים את הלביבות חמות לצד המטבל הקר.

להכנת המטבל:
קוצצים את השום, הבצל הירוק והשמיר ומערבבים אותם יחד עם גבינת טוב טעם, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את שמן הזית.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט גסה (בשל מרקם הגבינה).

קטנות, כתומות וטעימות. צילום: דעאל סבטיה