הימים שאחרי החגים מחזירים אותנו קצת הביתה. למרחב המוגן, העוטף והמשפחתי. אלה הימים שבהם יותר מתמיד אני ניגשת למטבח ומכינה אוכל של בית.
במדור הזה תמצאו מנות מחממות עם חומר גלם נהדר שתמיד עושה טוב בבטן ובלב – בטטות. הן מתוקות ומנחמות ומתאימות למרקים, למאפים, לתבשילים ולסלטים, ומשתלבות מעולה בתפריט חלבי וגם בבשרי. בחרתי לכן את מנות הבטטה החלביות שאני הכי אוהבת, ובאמת שזה היה קשה, כי יש כל כך הרבה. אז תמיד טוב שיהיו לכן בטטות במזווה, אתן כבר תמצאו מה לעשות איתן.
שלכן,
אלינור
בטטות אפויות עם רוטב שמנת־פטריות
יש מנות שמספרות סיפור עוד לפני שטועמים אותן. כזו היא הבטטה האפויה עם רוטב הפטריות. היא מספרת על בית חמים ועל משפחה סביב שולחן. אני מאוד אוהבת להכין את המנה הזו. היא קלה להכנה ומפנקת. לא לשכוח למזוג רוטב בנדיבות – זה מה שיהפוך כל ביס לחוויה.
מס' סועדים: 4 מנות
זמן הכנה: שעה
כשרות: חלבי
החומרים
4 בטטות בינוניות
25 גר' חמאה
4 שיני שום
1 בצל סגול
1 סלסילת פטריות שמפיניון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט טחון
1 מכל שמנת להקצפה 38% (250 מ"ל)
½ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
¼ כוס עירית קצוצה
אופן ההכנה
- מניחים את הבטטות בשלמותן בתבנית על נייר אפייה, ואופים בתנור בחום של 200⁰ במשך 50-40 דקות, עד שהן רכות לגמרי.
- ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את שיני השום פרוסות דק ובצל סגול חתוך לרצועות דקות. מטגנים על אש בינונית תוך כדי ערבוב.
- לאחר שהבצלים מתרככים, מוסיפים למחבת פטריות פרוסות. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומוסיפים שמנת להקצפה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים גבינת פרמז'ן מגורדת ומכבים את האש.
- להרכבת המנה: חוצים את הבטטות האפויות, ובעזרת מזלג מועכים מעט את החלק הפנימי של הבטטה. מניחים כף נדיבה של רוטב מעל כל חצי בטטה, מפזרים עירית קצוצה מעל ומגישים.
בטטות צלויות בעשבי תיבול לצד מטבל שמנת
האמת היא שבטטות צלויות נהדרות כתוספת לכל ארוחה, אבל לצד מטבל שמנת זו כבר ארוחה בפני עצמה.
זמן הכנה: 40 דקות
כשרות: חלבי
החומרים
10 בטטות קטנות וצרות
½ כוס שמן זית
2 שיני שום
1 כף שמיר יבש
1 כף פטרוזיליה יבשה
מלח גס ופלפל גרוס
למטבל:
1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 שן שום
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מניחים בקערה שמן זית, שיני שום כתושות, שמיר ופטרוזיליה מיובשים ומערבבים היטב.
- חוצים את הבטטות ומניחים על נייר אפיה בתבנית. בוזקים עליהן את תערובת השמן, מערבבים היטב ומניחים את הבטטות המתובלות כשצידן הפנימי כלפי מטה.
- אופים בתנור בתוכנית גריל בחום של 180⁰ במשך 30 דקות או עד שהבטטות שחומות מבחוץ ועשויות מבפנים.
- למטבל: מערבבים שמנת חמוצה עם שן שום כתושה ומתבלים במלח ובפלפל.
- להגשה: מניחים את הבטטות על מגש יפה ולצידן את המטבל בקערית קטנה.
המשך הכתבה בגיליון חשוון תשפ"ו,
קרדיט: אלינור רחמים
צילום: טל מרנץ
לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן
