בכל שנה שולחים מאות צלמי עיתונות ישראליים את מיטב תמונותיהם, בתקווה להשתתף בתערוכת הצילום הייחודית "עדות מקומית".
התערוכה היא מעין סיכום שנתי של האירועים הגדולים והקטנים שקרו בארץ, ומוצגות בה למשל סדרת צילומים מהאירועים הביטחוניים בדרום, סדרת צילומים מאסון נחל צפית ועוד.
אחת הסדרות המעניינות בתערוכה היא זו של הדס פרוש, צלמת פלאש 90 , שנקראת "האישה היפה הגיעה". בסדרה מוצגים פורטרטים של נשים עם כיסויי ראש מרשימים וצבעוניים. פרוש היא חילונית שעובדת לא מעט בירושלים, ובשנים האחרונות היא שמה לב לכך שכיסויי הראש של נשים דתיות הולכים וגדלים.
"זה נורא הזכיר לי את הכתר של המלכה נפרטיטי", היא מספרת, "המשמעות המילולית של השם נפרטיטי הוא 'האישה היפה הגיעה', לכן קראתי ככה לסדרה. זה באמת מרגיש כאילו האישה היפה הגיעה. הנשים האלה בולטות ביופי שלהן, בנשיות שלהן, וזה מתבטא מאוד בכיסויי הראש".
במהלך הצילומים שאלה פרוש את המצולמות מהי המשמעות של כיסוי הראש בשבילן.
"כיסוי הראש נועד להסתיר ולהצניע את האישה, אבל בעצם הוא גם מאוד מבליט אותה ואת הנשיות שלה. זה עניין אותי. נשים שצילמתי אמרו שזה גורם להן להרגיש נשיות ויפות ועוזר להן להקרין החוצה את היופי הפנימי שלהן".
"היו נשים שאמרו שכיסוי הראש הוא ביטוי להתקרבות הגאולה", מגלה הדס, "כי כשהמראה החיצוני משקף ומקרין החוצה את הרוחניות והפנימיות, זה אומר שאנחנו חוזרים לגוף שלנו ולבית שלנו ומקרב אותנו לגאולה. פרט לכך, כל הרעיון שאישה יותר בולטת ויותר מעזה להקרין ולזרוח זה עוד סמן של הגאולה".
אחת המצולמות ציטטה את הפסוק "והיה אור הלבנה כאור החמה ואור החמה יהיה כאור שבעת הימים ביום חבוש ה' את שבר עמו ומחץ מכתו ירפא", כדוגמה לכך שהתחזקותה של האישה היא חלק מהגאולה. נשים אחרות אמרו לה שכיסוי הראש נותן להן תחושה של מלכותיות והוא דומה בעיניהן לכתר.
צילום: הדס פרוש, פלאש 90
מתוך מדור תרבות במגזין פנימה
להצטרפות לחצי כאן>>
אני רוצה להיות מנויה במגזין פנימה