אז כשמיצינו את רוטב העגבניות וגם האלפרדו קצת משעמם, זה הזמן לקרם סגול סגול שצובע את הפסטה בצבע נפלא ומעורר תיאבון

לבצק:
• 2 כוסות קמח לבן (אפשר לשדרג עם 30% קמח דורום)
• 2 ביצים בגודל L
•מעט מלח

לקרם:
• 2 סלקים מבושלים היטב
בקליפתם
• 50 גרם חמאה
•חצי כוס פרמז'ן מגורד
•פלפל
•מלח
•אגוז מוסקט

לפסטה:
מערבבים את רכיבי הבצק היטב עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק. מומלץ ללוש עם הידיים ולא במיקסר.
אפשר להוסיף כפית מים אם הבצק יבש מדי, ואפשר להוסיף כפית קמח אם הבצק רטוב מדי.
מקמחים את הבצק היטב מבחוץ. חותכים את הבצק לארבע חתיכות.

מרדדים כל חתיכה בעזרת מערוך, עד שהבצק דק מספיק בשביל להיכנס למכונת פסטה.
מעבירים במכונה שלב אחרי שלב, ובין השלבים מקמחים את הבצק כדי שלא יידבק למכונה.
לאחר שהבצק מספיק דק, אבל לא דק מדי כדי שלא ייקרע, יש להעביר את דפי הפסטה המקומחים בשלם האמצעי שיוצר את הפטוציני (רצועות פסטה רחבות).

אופן ההכנה:
מקלפים את הסלק המבושל וטוחנים במג'ימיקס.
מחממים 50 גרם חמאה במחבת ומוסיפים את הסלק הטחון.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומערבבים שלוש דקות על אש נמוכה.
מסירים מהאש ומוסיפים לפסטה.
רגע לפני ההגשה מגרדים מלמעלה פרמז'ן ומגישים חם.

 

צילום: דעאל סבטיה