פנימה

שולחן לשניים- מדור לט"ו באב

 

כדי לפנות רגע זוגי לעצמנו, מצאתי את עצמי ניגשת למטבח ומכינה מנה שתחליף את היציאה מהבית. כזו שנרגיש איתה כמו במסעדה טובה, לצד כוס יין ונר במרכז השולחן. ככה הזמנתי אותנו לזמן זוגי, זמן לשיח, זמן לעצור ולנשום יחד. פתאום שאלתי את עצמי למה אנחנו לא עושים את זה יותר.

אז אני מזמינה אותך לזכור אתכם ולפנק את עצמכם. לא צריך לנסוע רחוק כדי להרגיש קרובים.

באהבה,

אלינור

 

אנטריקוט לצד תפוחי אדמה צרובים ומטבל צ'ימיצ'ורי

 

סטייק טוב לא צריך יותר מדי. רק נתח איכותי, טיפול נכון ומדויק בטמפרטורה, מלח גס ופלפל גרוס מעל, ויש לכם מנה מפנקת בלי הרבה מאמץ. ההיערכות היחידה היא פשוט לעבור בקצבייה בדרך הביתה ולבקש שני נתחים טובים. 

 

זמן הכנה: שעה 

מס' סועדים: 2 

כשרות: בשרי 

 

*החומרים

*לסטייק: 

2 נתחים של אנטריקוט (כל אחד 300 גר') 

מלח גס

פלפל גרוס

2 כפות שמן זית

1 ענף רוזמרין להגשה 

 

*לתפוחי האדמה:

6 תפוחי אדמה קטנים 

¼ כוס שמן זית 

מלח גס 

פלפל גרוס 

 

מטבל בסגנון צ'ימיצ'ורי:

1 צרור פטרוזיליה 

1 עגבנייה

1 פלפל אדום 

2 שיני שום 

½ כוס שמן זית 

1 כף חומץ בלסמי 

2 כפות מיץ לימון 

מלח ופלפל לפי הטעם 

 

*אופן ההכנה 

  1. לתפוחי האדמה: שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בשלמותם במים חמים למשך כ־20 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מניחים נייר אפייה בתבנית ומשמנים בנדיבות בשמן זית. מפזרים מלח גס ופלפל גרוס על השמן. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומניחים בתבנית כשהחלק הפנימי שלהם פונה מטה. אופים בתנור בחום של ???º כ־40 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים ונעשים קראנצ'יים בחלקם החיצוני. 
  2. לסטייק: מוציאים את הסטייק מקירור חצי שעה לפני ההכנה, כך שיהיה בטמפרטורת החדר. מחממים מחבת יצוקה לטמפרטורה גבוהה ומשמנים בשתי כפות שמן זית. מתבלים את הסטייק היטב משני צדדיו במלח גס ובפלפל גרוס ומניחים על המחבת הלוהטת לצריבה טובה. צורבים את הסטייק כ־4-3 דקות מכל צד, לפי מידת ההכנה הרצויה, ומיד לאחר מכן מעבירים לצלחת להגשה. 
  3. למטבל הצ'ימיצ'ורי: קוצצים במעבד מזון את כל הרכיבים עד לקבלת מטבל במרקם הרצוי. שימו לב לא לטחון יותר מדי למרקם משחתי. כיף להרגיש את חתיכות הפטרוזיליה והפלפלים. 
  4. להגשה: מניחים את הסטייק לצד תפוחי האדמה עם צלוחית קטנה עם מטבל צ'ימיצ'ורי. 

 

 

פטוצ'יני סלמון ופטריות בסגנון אסייתי 

פסטה היא מנה מנחמת, עוטפת, שכיף להתפנק איתה. לכן כל תוספת לפסטה רק תשדרג אותה. סלמון ופטריות הם התוספת המועדפת עליי. מגישים את המנה לצד יין אדום או לבן, ויש לכם ארוחת שף מופלאה.

*החומרים 

1 חבילת פסטה פטוצ'יני רחבה

4 כפות שמן זית 

½ ק"ג סלמון 

4 שיני שום 

1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות 

5 כפות רוטב סויה 

2 כפות סילאן 

מלח ופלפל לפי הטעם

1 חופן עירית 

 

מס סועדים: 4 

זמן הכנה : 20 דקות 

כשרות: פרווה 

 

*אופן ההכנה 

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. לאחר הבישול מסננים ומשמנים בכף שמן, כדי שהפסטה תישאר טרייה ולא תדבק. 
  2. פורסים את שיני השום ואת הפטריות. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית ומטגנים את השום והפטריות על אש גבוהה במשך 3 דקות, עד שהפטריות נצרבות היטב. 
  3. מזיזים את הפטריות לצד המחבת ומניחים את קוביות הסלמון לטיגון, 3 דקות מכל צד. מוסיפים את הסילאן והסויה ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 
  4. להגשה: מניחים את הפסטה בצלחת שטוחה ורחבה, ומוסיפים מעל את תערובת הסלמון והפטריות. קוצצים עירית ומפזרים מעל.

 

 

מעורב ירושלמי על פוקאצ'ה

אם פעם מנת מעורב הייתה עבורי מנה כזו של על הדרך, מהסוג של שווארמה ופלאפל, היום היא כבר מנת פינוק של בית. מעורב מתובל היטב על פוקאצ'ה טרייה זו מנה זוגית כיפית במיוחד.

 

זמן הכנה: שעה 

מס סועדים: 6

כשרות: בשרי 

 

*החומרים

*לפוקאצ'ה: 

½ ק"ג קמח 

1 כף שמרים יבשים

1 כפית מלח 

2 כפות סוכר 

½ כוס שמן זית

2 כוסות מים (360 מ"ל) 

*למעורב: 

3 כפות שמן

2 בצלים גדולים 

300 גר' פרגיות 

300 גר' הודו 

300 גר' טחול 

2 כפות תבלין למעורב

½ כפית כמון 

½ כפית כורכום 

½ כפית פפריקה 

1 כף סילאן 

מלח ופלפל לפי הטעם 

 

*אופן ההכנה: 

  1. לפוקאצ'ות: מניחים בקערה את הקמח, יוצרים בו 3 גומות ומניחים בהן את הסוכר, המלח והשמרים בנפרד. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים רבע כוס שמן ואת המים. לשים היטב עד שהבצק אחיד וחלק. משמנים את הבצק בכף שמן נוספת ומניחים להתפחה ל־40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 
  2. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשלושה כדורים. משמנים את הידיים ואת הבצק ברבע כוס שמן זית, ויוצרים מכל כדור בצק משטח עגול דק יחסית, עם דפנות גבוהים יותר. מומלץ לא להתעסק בבצק יותר מדי כדי שהנפח לא ירד לגמרי. מניחים להתפחה נוספת ל־15 דקות. מפזרים מלח גס ואופים בחום של 180 º במשך 20 דקות או עד שהבצק אפוי וזהוב.
  3. למעורב: במחבת מצופה מחממים 3 כפות שמן. את הבצלים חוצים ופורסים דק ומטגנים היטב על אש בינונית עד שהוא מוכן לגמרי. מוסיפים את חלקי העוף השונים ומתבלים היטב. מטגנים במשך 20-15 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שחלקי העוף מוכנים והרוטב השומני צבוע היטב בתבלינים.
  4. להגשה: מעל כל פוקאצ'ה מניחים בנדיבות מהמעורב כך שרק דופנות הפוקאצ'ה יישארו ריקות ממילוי. מניחים במרכז השולחן, וכל סועד בוצע לו חתיכה מהמנה. התיבול השומני של המעורב מרכך את הפוקאצ'ה ויוצר שילוב טעמים מופלא. 

 

 

סלט עלים וסינטה ברוטב מנצח 

סלט טוב במינימום הכנה ומינימום זמן. משתלב מעולה עם סינטה ורוטב מעל. אחרי שתכינו את המנה פעם אחת, פשוט תרצו להכין אותה שוב ושוב. ניתן להחליף את הסינטה בשייטל או באנטריקוט פרוס דק. 

 

*החומרים 

4 חתיכות סינטה דקות לצריבה על מחבת 

עלי בייבי

עלי חסה 

15 עגבניות שרי חצויות 

1 בצל סגול 

שמן זית

250 גר' שעועית ירוקה שלמה, רצוי טרייה 

שמן זית

*לרוטב: 

2 כפות מיונז

1 כף חרדל

1 כף סוכר

4 כפות מיץ לימון 

 

*סועדים: 2

זמן הכנה: 10 דקות

כשרות : בשרי

 

*אופן ההכנה 

  1. בקערה גדולה מניחים עלי חסה ועלי בייבי חתוכים לחתיכות גסות. מוסיפים עגבניות שרי חצויות ובצל סגול פרוס לטבעות דקות.
  2. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית, מוסיפים את השעועית ומקפיצים על אש בינונית למשך 7-5 דקות, עד שהיא מתרככת מעט אך אינה רכה יתר על המידה. מוסיפים את השעועית מעל עלי החסה. 
  3. מחממים מחבת יצוקה עם 3 כפות שמן זית. כשהשמן מתחמם מניחים את הסינטה לשתי דקות מכל צד. מפזרים מעל מלח גס ופלפל גרוס. מוציאים מהמחבת ופורסים לרצועות דקות.
  4. לרוטב: מניחים בצנצנת את הרכיבים ומשקשקים היטב עד שהמרקם חלק וללא גושים. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף כף מיץ לימון נוספת. 
  5. להגשה: מעל הסלט מניחים את רצועות הסינטה ועליהן בוזקים רוטב בנדיבות.

    כותבת: אלינור רחמים 

    לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן