לכבוד שבועות החלטנו לפנק אותך במחברת מתכונים חגיגית מהמטבח החלבי של פנימה, אסופת מתכונים שיש בה הכול: ממנות פתיחה כמו לביבות ומטבלים טעימים דרך עיקריות כמו לזניית גבינות ומאפים ועד לקינוחים קטנים ומפנקים שישאירו טעם של עוד גם הרבה אחרי הארוחה.
כל המתכונים שכאן פורסמו במגזין פנימה ונאספו במיוחד בשבילך לחג. אין לנו ספק כי כל מתכון שתיקחי מכאן – יהיה הצלחה בצלחת. אז למה את מחכה? תפשילי שרוולים ופשוט תתחילי לעשות.

פותחים את התאבון

רוצה להגיש מאפים לשולחן אבל שיהיו מחומרים איכותיים? כאן תוכלי למצוא מתכון לסמבוסק גבינות וזיתים שאי אפשר לעמוד בפניו עם המתכון המצולם שמסביר שלב אחר שלב איך להגיע לדבר המושלם.

בא בטוב. מתכון: אלינור רחמים. צילום: דעאל סבטיה

ומאפה פילו גבינות וחצילים מפנק במיוחד שתאפי בבית, בלי לקנות במאפיה המקומית.

 

פילו גבינות וחצילים. מתכון: אלינור רחמים. צילום: דעאל סבטיה

באיטליה, בכל ארוחה תמצאו מקלות מלוחים על השולחן, אותם אפשר לטבול במטבלים שונים. אימצנו את המנהג ובמיוחד בשבילך הבאנו מתכון פשוט ומנצח למקלות קריספיים וטחינה בצבעים. אפשר לטבול בכל מתבל אחר שתרצו.

ואם כבר משהו לטבול איתו, לא רק בחנוכה אפשר ליהנות מלביבות, כאן תוכלו למצוא את כל מתכוני הלביבות הכי מיוחדות וטעימות שאפשר לאכול לצד מטבלי גבינות שיהיו כמנות פתיחה או כנשנוש. זהירות, לא בטוח שמהרגע שתכיני אותן עד הרגע שתגישי לשולחן יישאר משהו. כדאי לשמור כמה במקום מסתור.

לא רק בחנוכה, לביבות. מתכונים: אלינור רחמים. צילום: דעאל סבטיה

עברנו לעיקריות

תמיד חלמת להכין פסטה ביתית? זה קל משחשבת!
הנה המתכון הבסיסי להכנת פסטה, שאחריה תוכלי להמשיך למתכון לפטוצ'יני בקרם סלק עם פרמז'ן שמכניס צבע משגע לשולחן, רביולי ממולא גבינות כמו במסעדות, רק הרבה הרבה יותר טוב קנלוני במילוי תרד וריקוטה בפסטו אדום שקשה להפסיק לאכול.

קנלוני תרד וגבינות. מתכון: אלינור רחמים. צילום: דעאל סבטיה

מכניסים קצת צבע לשולחן. מתכון: אלינור רחמים. צילום: דעאל סבטיה

יש רגישים לגלוטן בשולחן? רוצים קצת להוסיף מנה שהיא גם טעימה ונימוחה וגם בריאה? כאן יש מתכון ללזניית בטטה וגבינות משגעת שתפיל את האורחים מהרגליים ולא יאמינו שהיא ללא גלוטן..

ללא גלוטן, לזניית בטטה וגבינות. מתכון: אלינור רחמים. צילום: דעאל סבטיה

ומה לגבי סלט?  סלט פסטה א-לה רומנה שהוא שילוב של סלט וארוחה, גם פסטה שאנחנו אוהבים וגם מכניס קצת ירקות לכל העסק.

פסטה בסטה. מתכון: אלינור רחמים. צילום: דעאל סבטיה

או סלט קינואה וגבינות מפנק שהוא גם תוספת נהדרת לארוחה וגם נראה נפלא

שמח בעיניים. סלט קינואה וגבינות. מתכון: אלינור רחמים. צילום דעאל סבטיה.

בטעם טוב

הגענו לרגע שכולם חיכו לו, אחרי כל האוכל הטעים והעשיר, תמיד יש מקום בלב ובבטן לעוד קינוח

ואיך אפשר שבועות בלי מלכת השולחן – עוגת הגבינה?

הנה מתכון משגע לעוגת גבינה ושוקולד  שתביא את החגיגיות והלבן לשולחן, אפשר לקשט איך שרוצים, או להשאיר אותה לבנה וצחורה כמו שהיא.

המלכה בשולחן. עוגת גבינה ושוקולד. מתכון: משי שטרן, צילום: אביטל אונגר.

את המתכון הזה לעוגת גבינה שמרים וגביניות אישיות אסור לך לפספס, אחריו לא תוכלי לקנות יותר גביניות בסופר.

מי הזיז את הגביניה שלי?. מתכון: משי שטרן. צילום: אביטל אונגר

וכאן תוכלו למצוא מתכון לקינוחי הכוסות קרם שוקולד-וניל קטנים והמפנקים, שכדאי להכין מהם כמות כפולה.

משהו קטן וטוב. מתכון: אפרת ליבפרוינד. צילום: דרור קאליש

טוב להיות בקשר ♥

רוצה לשתף אותנו במתכונים שעשית מכאן ולזכות בפרס?
תעלי את התמונה ותייגי אותנו!