המפתיעה
חיתוכיות בייסיק, עם טוויסט קטן שעושה אותן מפתיעות וממכרות.
בראוניז חלווה (תבנית 20X30)
החומרים
לשכבת החלווה:
1 כוס טחינה
½ כוס סוכר
1 כוס קמח
2 ביצים L
לשכבת הבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר
¾ כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כף קקאו
1 כוס שקדים טחונים או ¾ כוס קמח
4 ביצים L
לקישוט: חלווה מפוררת, שוקולד ציפס, אגוזי מלך
אופן ההכנה
1. לשכבת החלווה: מערבבים את כל החומרים עד שמתקבל בצק אחיד ונעים. משטחים בתבנית
ואופים בחום של 180° במשך 10-8 דקות, עד להזהבה קלה.
2. לשכבת הבראוניז: ממיסים את השוקולד והשמן בסיר על אש נמוכה תוך כדי ערבוב. לאחר
ההמסה מכבים את האש. מוסיפים את הסוכר, הקפה, הקקאו ואבקת השקדים, ומערבבים עד
להאחדה. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד להאחדה.
3. יוצקים את הבלילה על גבי שכבת החלווה, מפזרים מלמעלה תוספות שאוהבים ואופים בחום של
180° במשך 15-10 דקות, עד להופעת סדקים והתייצבות העוגה.
שומרים בטמפרטורת החדר עטוף או סגור בקופסה אטומה.
אם החלווה השחימה מעט בתנור, לא נורא. אפשר לפורר מעט חלבה לאחר האפייה, זה משתלב
נהדר ומקפיץ את המראה!
הקלילה
חיתוכיות מהירות להכנה, סוגרות פינה דקה לפני שבת או כשהאורחים בדלת.
חיתוכיות חמאת בוטנים (תבנית 20X30)
החומרים
לשכבת חמאת הבוטנים:
1 שרוול ביסקוויטים בטעם וניל
500 גרם חמאת בוטנים טבעית
3 כפות דבש
לשכבת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
לקישוט: חמאת בוטנים
אופן ההכנה
1. מרסקים היטב את הביסקוויטים עד למרקם של חול. מחממים מעט את חמאת הבוטנים והדבש
על אש נמוכה או במיקרוגל עד להתרככות.
2. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים לחמאת הבוטנים והדבש ומערבבים עד להאחדה. משטחים
בתבנית, מהדקים היטב ומקפיאים במשך 15 דקות.
3. ממיסים על אש נמוכה את השוקולד והשמנת עד לקבלת גנאש מבריק ואחיד. יוצקים על גבי
שכבת חמאת הבוטנים.
4. לקישוט: מחממים מעט חמאת בוטנים ומזלפים פסים לרוחב העוגה. בעזרת קיסם מושכים את
הפסים הלוך ושוב, ומקבלים דוגמה יפהפייה. ניתן גם לצייר עיגולים עם הקיסם.
שומרים בקירור.
להכנה בגרסה פרווה, יש להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
המשך הכתבה בגיליון אדר תשפ"ה,
קרדיט: תפארת
צילום: רבקה יפה
לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן