המון פעמים אנחנו חושבות בצורה שבלונית ומקובעת לגבי חג השבועות, ומחפשות בנרות מתכונים חלביים מקוריים. עוד מתקופת הגן סיפרו לנו שזהו החג של מוצרי החלב ועיטורי הפרות בזרי פרחים, הרי התורה נמשלה לחלב (מישהו זוכר שהיא נמשלה גם למים…?) כך אנחנו מגיעות למצב שאנחנו טורחות על ארוחה חלבית מושקעת וטעימה, אבל לא ממש בריאה כיוון שמכילה גבינות עם אחוזי שומן גבוהים.

בישראל ובעולם יש אנשים רבים שבוחרים להימנע ממוצרי חלב, כל אחד מסיבותיו. לא אכריע כעת בויכוח האם מוצרי חלב בריאים או לא. ההמלצות הרשמיות של משרד הבריאות הן עדיין לצרוך מוצרי חלב רזים, זאת אומרת גבינות עד 5% שומן, חלב עד 3% שומן. ועוד הם ממליצים להמעיט באכילה של גבינה צהובה וחמאה וגבינות שמנות בגלל תכולה גבוהה של שומן רווי.

מה שבטוח הוא שבחג השבועות היו מעלים ביכורים למקדש, וכך גם מבחינתנו החג בהחלט יכול להתאפיין בסעודה שעשירה בירקות ופירות. אני מציעה לבסס את רוב הסעודה דווקא על אוכל פרווה, כמו למשל סלטים חיים לרוב, פשטידות ירק, סלט טונה, ביצים, דג סלמון.

לצידם כדאי לבחור דווקא את מוצרי החלב שיש להן ערך מוסף, למשל יוגורט שהוא מקור לחיידקים טובים (מה שנקרא פרוביוטיקה), גבינה לבנה בטעמים שהיא מקור טוב לחלבון זמין. לקינוח לסעודה אפשר להכין מוזלי, שזה יוגורט עם פירות חתוכים, וכמובן שאפשר להכין גם עוגת גבינה טעימה שתהיה פינוק לחג.

שיהיה חג שמח ומלא בבריאות!

סלט עדשים ירוקות:

רכיבים:

  • כוס עדשים ירוקות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור לפי הטעם


אופן ההכנה:

  • לאחר השרייה שמים את העדשים לסיר ומכסים במים, מבשלים במשך חצי שעה עד לריכוך ולאחר מכן מסננים.
  • מוסיפים את הסלרי והפטרוזיליה, מתבלים במיץ לימון, שמן זית ופלפל.

    לא רק גבינות. סלט עדשים מזין וטעים. תמונה מתוך מאגר shutterstock