גרנולה ביתית עם יוגורט ופירות חתוכים

גרנולה. צילום: שאטרסטוק

חומרים:
4 כוסות שיבולת שועל
חצי כוס אגוזי פקאן
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס שקדים
רבע כוס שומשום מלא
רבע כוס גרעיני חמניה
רבע כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס סוכר קנים
רבע כוס מייפל / סילאן
100 גרם חמאה / שמן קוקוס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים משיבולת השועל ועד גרעיני הדלעת בקערה.
ממיסים בסיר קטן סוכר קנים, מייפל וחמאה (או סילאן ושמן קוקוס).
מערבבים את הנוזלים עם היבשים ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים כעשרים דקות.
מומלץ לערבב מידי פעם את התערובת בתנור. כדאי לקנות צנצנות יפות שיכילו את פריטי המשלוח.
אפשר להגיש עם צנצנת יוגורט ו/או סלט פירות.

קרקרים בריאים עם ממרחים טעימים

קרקרים ביתיים. צילום: שאטרסטוק

חומרים:
כוס קמח כוסמין
כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס שומשום רגיל או מלא
1/3 כוס זעתר
תבלינים לפי הטעם: אבקת שום / רוזמרין / זעתר / צ'ילי / קצח
1 כף מלח הימאלייה
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים היבשים ומוסיפים אליהם את השמן והמים (הבלילה יוצאת נוזלית יחסית)
שופכים 1/2 מכמות הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים עם ידיים רטובות לכיסוי הנייר.
את החצי השני שופכים לתבנית נוספת.
מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים במשך 15 דקות.
מוציאים כדי לחתוך עם גלגלת לריבועים, מחזירים לתנור ואופים עוד כ-40 דקות או עד שהקרקרים זהובים.

ממרח פסטו

ממרח פסטו. צילום: אילוסטרציה

חומרים: 
צרור עלי בזיליקום
1/2 כוס צנוברים
שן שום
1/4 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
מעט מלח
אופן ההכנה:
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת ממרח חלק.

ממרח עדשים וקשיו
חומרים:
1/2 כוס עדשים שחורים / חומים קטנים
1/2 כוס קשיו טבעי
בצל מטוגן
1/4 כוס עגבניות מיובשות
2 פלפל שאטה שלם
אופן ההכנה:
להשרות את העדשים שעתיים לפני ולבשל עד ריכוך.
להוסיף את הקשיו לסיר עם מי הבישול של העדשים אחרי שהתרככו, ולהמתין 1/2 שעה לריכוך הקשיו.
להוסיף לסיר את הבצל המטוגן יחד עם הפלפל שאטה והעגבניות המיובשות.
לטחון הכל בבלנדר יד ולתבל בכמון ומלח.

שייק ירוק ופירות יבשים

שייק ירוק. צילום: שאטרסטוק


חומרים (לכמות של 3 כוסות של חצי ליטר):
2 בננות בשלות קפואות,
2 אגסים,
3 תמרים,
חופן אגוזי מקדמיה (או אגוזי מלך),
חופן עלי תרד / נבטי חמניה,
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
טוחנים הכל בבלנדר ומגישים בבקבוק או בצנצנת עם מכסה וקש.
רצוי להכין קרוב למועד המשלוח.

 

עוגיות גרנולה טבעוניות וחלב שקדים

חומרים (כ-70 עוגיות):
3 כוסות שיבולת שועל
3/4 כוס קמח מלא (מומלץ כוסמין)
1/4 כוס סוכר קנים
1/2 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס שקדים מקולפים וחצויים (או כל אגוז אחר, או גם וגם)
1 כפית קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
1/2 כפית אבקת אפיה – ללא אלומיניום!
3/4 כוס טחינה גולמית
כ 3/4 כוס מים

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל 170 מעלות.
לערבב את כל החומרים היבשים,
להוסיף את הטחינה והמים ובעדינות לערבב עד שנוצרת עיסה דביקה.
בעזרת 2 כפות לסדר בתבנית עם נייר אפיה ולשטח (לרווח מקום בין עוגיה לעוגיה (כ-4 ס"מ).
לאפות כ20 דקות או עד שמזהיב.

עוגיות גרנולה. צילום: שאטרסטוק

חלב שקדים
חומרים:
30 שקדים שהושרו 8 שעות במים וקולפו
5-6 תמרים שהושרו בלילה במים
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
טוחנים את השקדים במטחנת קפה
שמים בבלנדר עם כל שאר החומרים ומערבבים היטב.
לחילופין ניתן להשתמש בממרח שקדים – רצוי להשתמש בכזה שמכיל רק שקדים ולא דברים נוספים.
במקרה וכן יש לשים 2 וחצי כפות במקום 30 שקדים.