קריית שמונה היא הבית של משפחת סלאב. עבור אביטל, רפאל וחמשת ילדיהם, העיר הצפונית הייתה תמיד המקום הבטוח, עם גנים ומסגרות שמתאימים להם בדיוק, ושגרה צפונית מלאה בירוק ובמים חיים.
"הגענו לצפון בעקבות הלימודים של רפאל בישיבה", משתפת אביטל, "היינו אמורים לגור שם שנתיים, שבינתיים הפכו ליותר מעשור. החיים מתקדמים בקריית שמונה בקצב אחר, עם המון צמחייה, כמויות של אהבה במערכת החינוך, המון חופש ואנשים טובים. עד לפני הפינוי הייתי עונה שעדיין לא ברור אם זה המקום שלנו לעולם. אבל דווקא עכשיו, יותר מתמיד, ברור לי שכן".
מאז שפרצה המלחמה בסוף תשרי, נשמטה למשפחת סלאב הקרקע הבטוחה, והם נאלצו לנדוד הרחק מגבול הצפון. הם התגוררו בבית מלון במשך עשרה ימים, ומאז עברו שתי דירות בתוך ירושלים, מנסים ליצור בית חם בין קירות לבנים וזמניים ולבנות סדר ומסגרת בתוך חוסר הוודאות.
הבית בקריית שמונה נותר ריק, ובתחילת הקיץ עמד בפני שריפה, שנעצרה ברגע האחרון.
"בניגוד לדעה הרווחת שילדים הם סתגלניים, אני יכולה לשתף שהתקופה הזו לא פשוטה עבור אף אחד מהם", מתארת אביטל את הטלטלה שזימנה להם השנה האחרונה. "הגדול שלנו מאוד חברותי ומתגעגע לחברים שלו מבית הספר. בת החמש מתגעגעת עד דמעות לגננת האהובה שלה, ובת השנתיים מפחדת לישון בלילה בכל מעבר. השינוי הפתאומי הזה והמסע הלא צפוי השפיע על כולנו, אנחנו חיים בחוסר ודאות לגבי העתיד והחזרה הביתה, וברור לי שכאמא אני צריכה להיות סלע יציב עבורם".
רפאל הוא מנהל פרויקטים במחוז צפון של OU ישראל, ואביטל מגדלת את הילדים באהבה ובשמחה ומשתפת זאת כבלוגרית ברשתות החברתיות. מי שמכיר אותה יודע שהיא אישה מלאת שמחת חיים, אמיתית וכנה. הכנות שלה מועברת גם ברשת, וזה מה שגורם לאלפי העוקבות להתחבר אליה כל כך.
בחיי היומיום שלה, אביטל מחוברת מאוד לעולם הלבוש. "מצד אחד אני מאמינה שהאדם עושה את הבגד, ועם זאת אני חושבת שהבחירות שלנו מעידות עלינו המון. הבגד הוא מה שאת מספרת לעולם על עצמך עוד לפני שאת מספיקה לחייך או להוציא מילה מהפה. זה כרטיס הביקור שלנו בעולם".
פניתי אל אביטל כדי לשמוע ממנה על החיים שלה כישראלית, כאמא וכבלוגרית מאז שמחת תורה, והבנתי שיש כאן סיפור של משפחה שלמה, שמתמודדת עם המציאות הכבדה שהנחיתה עלינו המלחמה. משם צץ הרצון לספר את סיפורם בעזרת לוק משפחתי משותף: בצבעים בסיסיים וניטרליים שמזכירים את ארגזי הקרטון שמלווים את החיים הזמניים ובתוך הבית הארעי, בין הקירות החשופים ומיעוט הרהיטים. יחד דייקנו את התלבושת המשפחתית והפקנו כמה רגעים כיפיים ומשפחתיים של כולם, וכמה רגעים מלאי תקווה וסטייל לאביטל עצמה.
לאורך השיחה שלנו לאביטל היה חשוב לשמור על האופטימיות האופיינית שלה: "אני מאמינה שעם כל הקושי והאתגרים שבהחלט קיימים בדרך, אנחנו נצא מהתקופה הזאת מחוזקים, קרובים ואוהבים יותר".
לוק משפחתי
לאחרונה נהיה מאוד טרנדי ליצור לוק משפחתי עם תלבושת אחידה או פריטים דומים לאירועים שדורשים הגעה בהרכב מלא, כמו אירועים משפחתיים. לפעמים זה מגיע כדרישה מהכלה שרוצה שכל המשפחה תגיע בצבע מסוים, לפעמים כתלבושת שתיצור גאוות יחידה בטיול משפחתי, ולפעמים זה רק עניין אסתטי שישדרג את יום הצילומים המשפחתי.
איך עושים את זה נכון?
צילומים משפחתיים:
התאמה אישית – עוד בהכנה לצילומים המשפחתיים כדאי להתייעץ עם הצלמת על בחירת הבגדים בהתאם לציפייה שלכם מהתוצר. חשוב להתאים את הבגדים למזג האוויר, לעונה, לקלילות או לרצינות שרוצים לשדר.
בחירת אובייקט מוביל – בצילומים משפחתיים כדאי לבחור אלמנט שיחבר בין התלבושות של כל הדמויות במשפחה. זה יכול להיות פריט אחיד כמו כובע, סוג בד כמו ג'ינס, או צבע שחוזר על עצמו בכל התלבושות.
תהליך לפי שלבים:
- קובעים תאריך, שעה ומיקום עם הצלמת עבור התמונות המשפחתיות.
- בוחרים את הצבעים והאקססוריז הנצרכים לכל דמות במשפחה.
- מחפשים פריטים קיימים בארונות הבגדים.
- אוספים פריטים שחסרים להשלמת הלוק (נעליים, גרביים, פפיונים, כובעים, חולצה מסוימת ועוד).
- אורזים בצורה מסודרת את כל הפריטים לכל אחד בשקית עם שם ושומרים עד ליום הצילום.
- מתלבשים יפה רגע לפני שמתחילים.
הסבר על הפריטים המשפחתיים:
בחרנו את הצבע כאלמנט המקשר, והלבשנו את כולם בפריטים שונים בצבעים ניטרליים: לבן, חום ובז'. הטאצ' המיוחד נמצא בכך שהצבעים חוזרים על עצמם במגוון וריאציות: הבנים עם חולצה בצבע אחיד ומכנסיים בגוונים חומים, הבנות עם סט מיוחד בפני עצמו, ולאביטל הרכבנו לוק מבגדים מבית רייצ'ל ומפריטים מהאוסף האישי שלה.
צילום: טל מרנץ
איפור ושיער: ספיר נודלמן
בגדים: רייצ'ל
מטפחות: אתכסיא, הדרא, רות אהרונוב
בגדי ילדים: הוניגמן
חולצה לגבר: פננס בגדי גברים
המדור המלא פורסם בגיליון תמוז תשפ"ד,
לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן