חשיפה ממושכת לשמש תגרום כמעט תמיד לגירוי בעור ולעיתים אף לכוויות. טיפול נכון לאחר חשיפה לשמש חשוב והכרחי על מנת להקטין ואף למנוע נזקים מידיים וסיבוכים עתידיים.
כוויה בעור מוגדרת כפגיעה בשלמותו בעקבות חשיפה לחום קרינה, מכת חשמל, קור, שפשוף או חשיפה לחומרים. כאשר מדובר בכוויה כתוצאה מחשיפה לשמש העור יהיה אדום וחם ובהמשך יתקלף על מנת לחדש את עצמו.
מהי הדרך הנכונה לטפל בעור לאחר חשיפה ממושכת לשמש או כוויה משמש וכיצד ניתן להמנע מנזקים לעור?
הכימאית והקוסמטיקאית רוית וולפסון, מדריכה בחברת ליראק פריז ממליצה:
- הרגעה מיידית – מיד לאחר כוויה מומלץ לתמוך בעור עם חומרי לחות והרגעה (חומצה האלרונית, תמציות קלנדולה ואלוורה) .
- הזנה – בשלב הקילוף חשוב לספק לעור גם מרכיבים מזינים שיסייעו בבניה של תאים בצורה תקינה. מרכיבים כדוגמת אומגה 3 ו-6 , חמאת שיאה ושמן חוחובה.
- תוספת נוגדי חימצון– הכוויה הנוצרת כתוצאה מחשיפה לשמש פוגעת בכלל שכבות העור . אחד הנזקים המשמועתיים שלא בהכרח נראים לעין היא החשיפה המוגברת לרדיקלים חופשיים. אלו משפיעים על הזדקנות מוקדמת והווצרות היפרפיגמנטציה ועל כן חשוב מאוד להוסיף לשגרת הטיפוח מרכיבים נוגדי חמצון .
- ניקטו בזהירות והתמידו – המנעות מיצירת נזק לעור היא האידיאל אבל כיוון שלא ניתן להמנע באופן מלא מחשיפה לשמש (ויש גם יתרונות לחשיפה נכונה לשמש), חשוב להקפיד על חשיפה מבוקרת ורק עם מקדם הגנה בעל spf גבוה. בישראל שטופת השמש חשוב לאמץ תכשיר שנעים לכן איתו ולהתמיד בשימוש קבוע לאורך כל השנה ולא רק בקיץ.
- חדשו- הקפידו לחדש את תכשיר ההגנה מהשמש שלכם בהתאם להמלצות היצרן או הקוסמטיקאית , תכשירים שעבר זמנם לא יעשו את העבודה.