גספצ'ו מלון בנגיעות נענע לאלו שלא מוותרים על מרק מרווה גם בקיץ, פנקוטה אננס לאוהבי קינוחי השמנת עם אפשרות לגרסה למבוגרים בלבד, וטארט אגסים ובצק עלים לאלו שגם בקיץ מתקשים להיפרד מקינוחי מאפים עשירים בחמאה.
גספצ'ו מלון
רכיבים
קוביות מלון גרם 600 גרם
1/2 בצל טרי
1 מלפפון
1 פלפל ירוק
1 שום
שמן זית כתית 100 מ"ל
מלח
להגשה: עלי נענע רעננים
הוראות הכנה
טוחנים את המלון במעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט שמן זית, וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף, שופכים שמן זית בעדינות, ומערבבים שוב.
טועמים לתיבול ומצננים במקרר במידת הצורך.
להגשה: קישוט עדין של כמה עלי נענע.
פנקוטה אננס
רכיבים
אננס 300 גרם
5 יריעות ג'לי/ 1 שקית ג'לטין (12-14 גרם)
400 מ"ל שמנת 35% שומן
80 מ"ל חלב 3%
80 גרם סוכר
מיץ אננס 50 מ"ל
הוראות
טוחנים את האננס בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
מכניסים לסיר את מחית האננס, השמנת, החלב, הסוכר, הג'לטין, ומיץ האננס ומחממים על אש קטנה באיטיות עד שהסוכר והג'לטין נמסים, ונוצרת תערובת אחידה.
שופכים לתבניות סיליקון אישיות ומכניסים למקרר לפחות לארבע שעות.
מוציאים מהתבניות ומגישים.
לגרסת מתכון למבוגרים בלבד: ניתן להשתמש במשקאות חריפים במקום במיץ אננס למתכון הזה. הליקר קואנטרו מומלץ במיוחד מאחר והוא עובד טוב עם רכיבי המתכון האחרים.
טארט אגסים
מצרכים
4 אגסים גדולים
120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
180 גר' סוכר
1 דף בצק עלים
הוראות הכנה
קלפו, חתכו את האגסים לחצאים והוציאו את הליבה.
חממו מראש תנור בחום של 200ºC.
שמנו את תחתית המחבת (המתאימה לתנור) או התבנית בחמאה, ופזרו את הסוכר.
סדרו את האגסים כך שהחלק העגול יהיה למטה וחממו עד שהחמאה והסוכר יקבלו צבע חום מוזהב.
כסו באמצעות בצק העלים, דקרו בעזרת מזלג וקפלו בקצוות, בין האגסים לבין המחבת או התבנית.
אפו בחום של 200ºC עד שהבצק יהפוך לחום מוזהב.
הוציאו את התבנית מהתנור ובזהירות רבה, הפכו את הטארט לצדו השני על צלחת.
הגישו במהירות, תוכלו להוסיף גלידה בצד.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.