סופגנייה אפויה במילוי גבינות ופלפלים

חשבתם שסופגניה חייבת להיות מטוגנת, משמינה ומתוקה? אז חשבתם

אומנם האסוציאציה הראשונה לסופגנייה היא חמה, מתוקה ומטוגנת.
אבל אם נצא לרגע מהמוכר והרגיל, נגלה טעמים מפתיעים שממש מתאימים לחנוכה. את הלחמניות הממולאות אפשר להגיש בארוחת ערב חגיגית לאחר הדלקת נרות או להביא כמגש אירוח לכל הדלקת נרות שאליה נגיע. הקפידו על צורתן העגולה ובכך תבטיחו דמיון מפתיע לסופגנייה המוכרת.

חומרים: (6 מנות)
לבצק:
•חצי קילו קמח
•כף שמרים
• 2 כפות סוכר
•כפית מלח
•חצי כוס שמן זית
•ביצה אחת
•כוס וחצי מים

למילוי:
• 3 פלפלים אדומים
• 200 גרם תערובת גבינות קשות (צהובה, מוצרלה, בולגרית)
•מלח
•פלפל
•אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
יוצרים בקמח שלוש גומות – בגומה אחת מניחים את השמרים, בשנייה את הסוכר, ובשלישית את המלח. מערבבים ומוסיפים ביצה, שמן זית ומים, ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד חלק ונעים.
משמנים מעט את הבצק בחלקו החיצוני בעזרת כף שמן זית נוספת ומניחים להתפחה של 45 דקות.

להכנת המילוי:
קולים את הפלפלים בשלמותם בתנור במשך 40 דקות בחום של 200 מעלות.
לאחר הקלייה מניחים את הפלפלים בשקית סגורה, מקררים, מקלפים ומסירים את גרעיני הפנים.
חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות ומסננים היטב מנוזלים.
מוסיפים את תערובת הגבינות ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

הרכבה:
מחלקים את הבצק לעשרה עיגולים. משטחים כל עיגול, ממלאים בכף מהמילוי וסוגרים היטב. מניחים את כדורי הבצק הממולאים במסמיכות זה לזה ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
לאחר ההתפחה מורחים במעט שמן זית ואופים במשך 25 ‑ 35 דקות עד שהלחמניות עשויות היטב, תפוחות ושחומות.
לאחר האפייה מורחים שוב במעט שמן זית.
מגישים חם.

אודות הכותב/ת

שפית הבית של מגזין פנימה

כתוב תגובה