הנסיך הירוק

3 מתכונים מקוריים עם הפרי שכבר חשבנו שידענו עליו הכל

בין אם בשל שלל יתרונות בריאותיים או אפילו התועלת הקוסמטית שבו, הפרי שמטריף את עולם הקולינריה ונמצא כמעט בכל מטבח, מזכיר לנו כל פעם מחדש שאי אפשר להתעלם ממנו. שלושה מתכונים שעושים עוד יותר טוב לפרי האהוב: פסטה אבוקדו, מטבל אבוקדו ותירס לניגוב עם הפיתה, וביצים שחורות ממולאות.

פסטה אבוקדו

רכיבים:

3 אבוקדו

10 עלי בזיליקום טרי

2 כפיות של שמן זית כתית

1 שן שום

מלח

פלפל

2 כפיות מיץ לימון

400 גרם פסטה

הוראות הכנה:

בשלו את הפסטה המועדפת עליכם בסיר עם מים עד שירתחו לזמן שמצוין על האריזה.

להכנת רוטב האבוקדו, חיתכו את האבוקדו לחצי, הסירו את הגרעין ורוקנו אותו מהקליפה וחיתכו אותו לחתיכות.

בכוס בלנדר שימו את חתיכות האבוקדו, שמן זית, מיץ לימון, עלי הבזיליקום, שן השום המקולפת, המלח והפלפל. ערבבו עד שתקבלו רוטב אחיד וקרמי.

יוצקים מעל הפסטה המבושלת את רוטב האבוקדו, ומקשטים בכמה עלי בזיליקום.

 

מטבל אבוקדו ותירס

רכיבים:

2 אבוקדו

1 קלח תירס

חצי בצל

1 שן שום

1 ליים

2 גרם כמון

450 מל’ מים

מלח

פלפל שחור

 

אופציונלי:

2 כפות יוגורט סויה טבעי ללא ממתיק או סוכר

חצי מקל סלרי

עלי בזיליקום, פטרוזיליה או כוסברה

*ניתן להחליף את קלח התירס בתירס משומר (על אף שהטעם הסופי ישתנה קלות), כמו כן ניתן להחליף את הליים בלימון.

הוראות הכנה:

הסירו את הגרעינים מן הקלח בעזרת סכין והרתיחו אותם למספר דקות על מנת לרככם. סננו וצננו על ידי שטיפתם במים קרים ושמרו חצי מהכמות בצד.

שטפו את הליים היטב, גרדו את הקליפה לצלחת קטנה וסחטו את המיץ.

*טיפ: אם לוחצים מעט על הליים ומגלגלים אותו על גבי השיש לפני הסחיטה, המיץ ייצא ביתר קלות.

שימו את כל הרכיבים בבלנדר מלבד מחצית מכמות התירס, וערבבו עד לקבלת קרם חלק ומשיי. אפשר להוסיף מים עד לקבלת המרקם הרצוי, ולהמליח לפי הטעם.

ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים למטבל בהתאם לטעם, סלרי ומעט יוגורט סויה על מנת להפוך את הקרם לרענן יותר.

צננו את המנה במקרר חצי שעה לפחות לפני ההגשה. לוו את הקרם בפרוסות אבוקדו, שארית התירס (אותה תוכלו להקפיץ עם שמן זית לקבלת מרקם פריך יותר), טפטוף שמן זית, פלפל שחור גרוס טרי ועשבי התיבול האהובים עליכם.

 

ביצים ממולאות

רכיבים:

3 ביצים

חצי כוס חומץ בלסמי

1 אבוקדו

מלח

פלפל שחור

רוטב טבסקו

חצי לימון

1 כפית מיונז

 

הוראות הכנה:

הניחו את הביצים בסיר במידה הנכונה, כך שתוכלו למקם אותן באופן שלא יתנגשו זו בזו והוסיפו מים קרים שיכסו אותן ב-1 סנטימטר.

הרתיחו את המים ולאחר מכן המשיכו לבשל על אש קטנה, תוכלו לכוון טיימר ל-7 דקות.

לאחר שהביצים התבשלו, רוקנו את המים החמים וקררו אותן במהירות באמצעות זרימת מים קרים. הניחו לזרם המים הקרים לקרר אותן במשך כדקה אחת, לאחר מכן, הניחו אותן במים הקרים למשך כ-2 דקות, עד שיתקררו מספיק על מנת שתוכלו לעבוד איתן.

הניחו את הביצים המבושלות במיכל וכסו אותן בחומץ בלסמי. העבירו את הביצים למקרר למשך 12-24 שעות – ההשריה הממושכת בחומץ תגרום להן לשנות את צבען.

הוציאו את הביצים מהחומץ, שטפו אותן במים וחתכו אותן לחצאים, לאורכן.

הסירו את חלמוני הביצים ומעכו אותם יחד עם האבוקדו. הוסיפו מלח, פלפל שחור, רוטב טבסקו מיץ לימון לפי הטעם ומיונז מיונז.

מלאו את חלבון הביצים במילוי, וקשטו באמצעות פטרוזיליה טרייה.

אודות הכותב/ת

Avatar

כתוב תגובה