סטייק סלמון בקארי ודבש על מצע תפוחי אדמה

פיש אנד צ’יפס בקלאסה – מנה מרשימה וטעימה, מתאימה לחגים ואירוח חגיגי וקלה מאוד להכנה

מנה המתאימה ל- 5 סועדים

חומרים:
• 5 חתיכות סטייק סלמון
•כפית תבלין קארי
½• כפית כורכום
• 5 כפות דבש
¼• כוס שמן

לתפוחי האדמה:
• 4 תפוחי אדמה
•תימין יבש
•מלח גס
•פלפל גרוס
•שמן זית

אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות.
מניחים על גבי נייר אפייה ויוצקים מעליהם שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ומעט תימין.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 25 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים מבחוץ ורכים מבפנים.

להכנת הדג:
מערבבים בקערה את הדבש, הקארי, הכורכום והשמן. מניחים את חתיכות הדג בקערה ומרטיבים אותן עם הרוטב מכל כיוון. משרים את הדג בנוזלים למשך חצי שעה לספיגת הטעם. מניחים את הדג על נייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 10 ‑ 15 דקות.

שימו לב: הסלמון מוכן מהר, הקפידו על זמן מועט בתנור כדי שלא יתייבש.
לאחר האפייה מניחים את הדג על גבי קוביות תפוחי האדמה או בסמוך אליהן ומגישים חם.

בתאבון

אודות הכותב/ת

אלינור רחמים

שפית הבית של מגזין פנימה

כתוב תגובה