שירת נשים

פרויקט שירת ההמונים 'קולולם' הפך במהרה לז'אנר מוזיקלי בפני עצמו. ארבע מוזיקאיות מקרית ארבע וחברון החליטו להקים את 'קולולך' -שירת המונים נשית והרימו מופע של מאות נשים בהיכל התרבות בקרית ארבע

קשה היה לפספס בשנה וחצי האחרונות את המיזם המוזיקלי החברתי הכי טרנדי בארץ – הקולולם, שירת המונים שמטרתה להפגיש אנשים מכל קצות הקשת החברתית הישראלית כדי ליהנות משירה חווייתית משותפת. בקריית ארבע-חברון התגבשה לאחרונה רביעיית מוזיקאיות אנרגטיות שהקימו את 'קולולך – שירת המונים נשית'.

"הרצון למעשה עלה מהשטח", מספרת עדן גולדמן, אחת ממקימות הפרויקט, "נשים פנו אל מנהלת הקונסרבטוריון האזורי שירה שניאור והפצירו בה לעשות קולולם לנשים. היא נדלקה על הרעיון, וקצת מביך להודות שבשעת המקלחת כבר עלה במחשבתה השיר 'אמן' כמתאים ביותר למעמד".

שירה פנתה לשלוש מוזיקאיות נוספות מהסביבה: נעמה דרדיק – זמרת יוצרת וסטודנטית ב'מזמור', שרה שויבר – אשת חינוך שנושמת מוזיקה, ועדן גולדמן – זמרת, שחקנית ואשת חינוך. הבנות נפגשו כמה פעמים כדי לבנות עיבוד שיהיה "קליט וגם מתוחכם ולא בנאלי", כדברי עדן. הן הוציאו פרסום שמשך מאות נשים בכל הגילים להיכל התרבות, חלקן אפילו בשלושה דורות – סבתא, אימא ובת.

"פיצלנו את הקהל לשלושת הקולות לפי הטונים הנוחים לכל אחת. לימדנו את הקולות במתחמים שונים, התאגדנו בחזרה ושרנו כמעט בלי הפסקה. כולן היו באורות, הייתה אנרגיה מטורפת, תחושה עילאית של אחדות ושמחה. כאישה אחת בלב אחד, מעבר לכל השוני והמחלוקות. קיבלנו הרבה משובים חיוביים ונרגשים עם מוטיב חוזר: 'אתן חייבות לרוץ עם זה בכל הארץ'. וזה בדיוק מה שאנחנו עושות".

הייחודיות של 'קולולך' על פני הקולולם המוכר היא שהוא מיועד לנשים בלבד, ולכן אידיאלי גם מבחינה הלכתית. "הרגשנו מחוברות למרים הנביאה שיצאה עם נשות ישראל בתופים ובמחולות. אנחנו מקוות להגיע לקהלים רבים, לשמח ולאחד נשים בכל גיל", מסכמת עדן.

קולולך. בכל הארץ. להזמנות: נעמה 050-9003994

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה