חומרים:
•קופסת שימורים של
גרגירי תירס – 500 גרם
• 2 ביצים
•חצי כוס קמח
•חצי כוס פירורי לחם
•חצי כפית סודה לשתייה
•מלח
•פלפל
אופן ההכנה:
טוחנים בעזרת בלנדר מוט או מג'ימיקס קטן את חצי מכמות התירס.
לאחר מכן מערבבים בקערה את התירס הטחון ואת התירס שנותר בצורתו המקורית.
מוסיפים את הביצים, הקמח, פירורי הלחם, המלח והפלפל, ומכניסים להקפאה למשך כ‑ 20 דקות כדי שהתערובת תתייצב.
לאחר שהתערובת התייצבה יוצרים כדורים קטנים ושטוחים בעזרת ידיים משומנות.
אם לאחר ההקפאה עדיין קשה לעבוד עם התערובת, אפשר להוסיף מעט פירורי לחם.
טובלים את הכדורים הקטנים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
אפשר לטגן את השניצלים או לאפות אותם.
לטיגון:
מחממים מחבת עם מעט שמן ומכניסים את השניצלים לשמן החם. ממתינים עד להזהבה והתייצבות, הופכים את השניצלים לצידם השני וחוזרים על הפעולה.
לאפייה:
מניחים את השניצלים על נייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות מכל צד.
מגישים לצד מטבלי מיונז, טחינה או קטשופ.
בתאבון!
תגובה אחת
כמה שניצלים אמורים לצאת?