זוהרת מבפנים

עור הפנים שלנו הוא מראה למה שמתרחש בתוך הגוף שלנו פנימה. הוא מספר לנו על הבריאות שלנו, על כמות ואיכות השינה, על הנפש, על רמת הסטרס והנינוחות, וגם על מה שאנחנו אוכלות ומזין את גופנו.

עור הפנים שלנו הוא מראה למה שמתרחש בתוך הגוף שלנו פנימה. הוא מספר לנו על הבריאות שלנו, על כמות ואיכות השינה, על הנפש, על רמת הסטרס והנינוחות, וגם על מה שאנחנו אוכלות ומזין את גופנו.

בכל יום אני פוגשת נשים רבות שמבקשות לשפר את מראה העור, להתמודד עם אקנה, פיגמנטציה, עור יבש או עור חסר חיות. לעיתים, גם כשהטיפול החיצוני מדויק ומקצועי, משהו עדיין חסר. פה נכנסת התזונה לתמונה, ויוצרת שינוי עמוק, אמיתי ומתמשך.

מה הקשר בין תזונה לטיפוח העור?

העור שלנו הוא האיבר הגדול ביותר בגוף, והוא מושפע ישירות מהתזונה ומההרגלים היומיומיים שלנו. מחקרים רבים מוכיחים קשר הדוק בין תפריט עשיר בחומרים אנטי־דלקתיים ונוגדי חמצון ובין עור בריא, גמיש, קורן ורענן. לעומת זאת, תפריט המכיל סוכר רב, מזון מעובד ושתייה מתוקה, עלול לעודד תהליכים דלקתיים בגוף, להחמיר מצבי עור כמו אקנה, לפגוע בקולגן ולגרום להזדקנות מואצת של העור.

תזונה נכונה היא לא רק כלי לשמירה על המשקל, אלא מפתח לבריאות הנפש והגוף, לתחושה טובה, לאנרגיה ולביטחון עצמי ולמראה קורן וזוהר. כשאנחנו מזינות את עצמנו מבפנים, זה פשוט מקרין החוצה.

תזונה לעור בריא

כדאי לצרוך:

הרבה מים: עור מיובש נראה עייף, חסר גמישות וחיוניות. שתייה מספקת של מים לאורך היום היא הבסיס לעור זוהר. המים עוזרים בתהליכי חילוף החומרים בגוף, מפנים פסולת מהגוף ומטהרים אותו. לנשים מומלץ לשתות כ־2.5 ליטר מים – כ־10 כוסות ביום. מציעה להתחיל כל בוקר עם כוס מים עם לימון, זה טוב גם למערכת העיכול ומנקה רעלים.

חומצות שומן חיוניות – אומגה 3 ואומגה 6: הגוף אינו מייצר אותן לבד, ולכן הוא חייב לקבל אותן מהמזון שאנו אוכלים. חומצות אלו חשובות לאלסטיות וללחות של עור הפנים. הן נמצאות בדגים שומניים (סלמון, טונה, סרדינים), באגוזים (אגוזי מלך, מקדמיה), בשקדים ובאבוקדו, ובסוגי שמנים כמו שמן תירס, שמן חמניות ושמן פשתן.

ויטמין C: מעודד יצירת קולגן ומגן על העור מפני נזקים סביבתיים. מקורות טובים לוויטמין זה הם פירות הדר, גמבה אדומה, קיווי ופטרוזיליה.

מזונות כתומים וירוקים: בטטה, גזר, דלעת, משמש, מנגו, אפרסמון, תרד וברוקולי עשירים בבטא קרוטן, שהוא נוגד חמצון חזק המגן על העור מקרני השמש ומעניק לו גוון אחיד, מוצק וגמיש.

חלבונים איכותיים: ביצים, קטניות, עוף ודגים מספקים חומצות אמינו חיוניות לבניית תאי עור חדשים.

עדיף בלי:

סוכר: צריכת סוכר בכמות גבוהה עלולה להגדיל את הסיכון למחלות רבות, ולכן ההמלצה היא להפחית את צריכת הסוכר כמה שאפשר. הסוכר פוגע מאוד בעור הפנים. הוא מעורר דלקות שגורמות למחלות עור כמו אקנה, דרמטיטיס, פסוריאזיס ורוזציאה. הוא פוגע בגמישות ובחוזק של העור ומזרז את הזדקנותו. 

שתייה מתוקה: מייבשת את הגוף ומכילה חומרים שמאיצים הזדקנות תאים.

מזון מעובד: חטיפים, מאפים קנויים ומזון מהיר מכילים שומנים לא בריאים שמזיקים לעור.

 

סיפור מהקליניקה: שינוי תזונתי קטן – תוצאה גדולה

אחת המטופלות שלי, נערה בת 17, הגיעה לקליניקה עם אקנה דלקתי על הלחיים והסנטר. ניסינו טיפול חיצוני בהתאמה אישית, אך ההתקדמות הייתה איטית. בשיחה מעמיקה יותר גילינו שהיא צורכת הרבה מוצרי חלב ומעדנים, ושותה קפה עם מאפה מתוק מספר פעמים ביום. הצעתי לה לנסות להפחית בהדרגה את צריכת מוצרי החלב והפחמימות. את הקפה שהיא הייתה רגילה לשתות החלפנו בשייק פירות, תה ירוק וכמובן הרבה מים, ואת המאפים והנשנושים החלפנו בארוחות מסודרות יותר עם הרבה ירקות.

אחרי חודש, השיפור היה מדהים. העור נרגע, האדמומיות ירדה, היו הרבה פחות פצעים חדשים, והיא התחילה להרגיש הרבה יותר טוב גם מבפנים. הטיפול החיצוני הפך ליעיל הרבה יותר, כי הגוף קיבל גיבוי מבפנים.

עשי זאת בעצמך

  1. הדרגה היא שם המשחק – לא צריך לשנות הכול ביום אחד. כל הרגל קטן שמצליחים להטמיע הוא צעד גדול בדרך לעור בריא יותר.
  2. הכיני מראש נשנושים בריאים – ארזי לעצמך גזרים חתוכים, שקית אגוזים, פרי, שיהיה מה לאכול גם כשאין זמן.
  3. שימי לב למה שעובר על העור שלך – פריחות, פצעונים ויובש הם לפעמים קריאה לשינוי פנימי.
  4. שלבי תזונה עם שגרת טיפוח קוסמטית – השילוב בין החוץ לפנים הוא זה שעושה את ההבדל.

 

המשך הכתבה בגיליון תמוז תשפ"ה,

קרדיט: עדי אריה

לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

 

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה