פונדו גבינות ויין לבן
רכיבים:
2 כוסות יין לבן יבש
200 גרם גבינת גרוייר
200 גרם גבינת אמנטל
200 גרם גבינת גאודה
2 כפות קורנפלור
100 מ"ל וודקה לבחירתכם
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
שן שום אחת
פלפל שחור
קוביות לחם וירקות לליווי המנה
הכנה:
משפשפים את שן השום בפנים הסיר, מוסיפים את היין, הוודקה והגבינות וממיסים יחד. כשהתערובת נמסה מוסיפים עמילן תירס. מערבבים היטב בעזרת כף עץ, בצורה קבועה תוך ציור הספרה 8 בכף הערבוב.
מוסיפים פלפל לפי הטעם ומגישים לצד קוביות ירקות, לחם או כל ליווי שאוהבים.
פופקורן לבבות מתוק
רכיבים:
שמן זית
100 גרם תירס לפופקורן
150 גרם שוקולד לבן
מעט ריבת תות ללא חתיכות פרי
סוכריות בצורת לבבות
הכנה:
מחממים מחבת עם שמן זית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים תירס ומכסים במכסה.
כשהגרעינים מתחילים להתפוצץ מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה עד שכל הגרעינים מתפוצצים. מניחים בקערה ומצננים בצד.
ממיסים שוקולד לבן בקערת נירוסטה על אדי מים (שיטת בן מארי) ומערבבים לשוקולד המומס מעט ריבת תות ללא חתיכות פרי עד לקבלת ציפוי ורדרד.
יוצקים את ציפוי השוקולד על הפופקורן, וכששוקולד עדיין חם, מוסיפים סוכריות בצורת לבבות המעניקות קראנץ' למנה. ניתן לצנן מעט במקרר (לא יותר ממספר דקות על מנת שהפופקורן לא יאבד קראנץ') ולהגיש כשהציפוי מתקשה.