מתוק במטבח

אנחנו בשיאה של עונת האפרסקים ופירות הקיץ. דווקא בעיצומם של הימים הכי חמים בשנה, האפרסק מגיע לבשלות, עסיסיות ומתיקות מושלמת. זה הזמן לנצל את הטוב שה' נתן לנו וליהנות מפאי אפרסקים מפנק עם שכבות של בצק פריך חמאתי, קרם שקדים עשיר ופירות מתוקים. עוגה מרעננת שבאה בטוב ליד קפה קר.

פאי אפרסקים וקרם שקדים

(תבנית בקוטר 30 ס"מ)

החומרים

לבצק פאי: 

150 גר' קמח (1 כוס + 1 כף)

100 גר' חמאה

3-2 כפות סוכר

1 ביצה

לקרם שקדים:

150 גר' חמאה

150 גר' אבקת סוכר

2 כוסות אבקת שקדים (שקדים טחונים)

1 ביצה

1 שקית סוכר וניל

3 כפות קמח

למילוי:
6-5 אפרסקים


אופן ההכנה

  1. מערבלים במיקסר את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת בצק פירורי במרקם קוסקוס. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד להאחדה.
  2. מקמחים מעט את המשטח והבצק ומרדדים לעובי של כ־1 ס"מ. מניחים את הבצק על גבי תבנית פאי. מקפלים את קצוות הפאי ומצמידים לדופן, לוחצים מעט ומרימים אל הדופן כך שתיווצר זווית של 90 מעלות. לבסוף חותכים את שאריות הבצק שיוצאות מהחלק העליון.
  3. אפייה עיוורת: כדי לשמור על צורת הבצק, מניחים עליו מעין משקולת – נייר כסף ועליו שעועית יבשה. אופים בתנור בחום של 180° במשך כ־15 דקות, עד שהחלק העליון של הפאי מעט מתייבש. מוציאים מהתנור ומסירים את השעועית ואת נייר הכסף.
  4. מכינים את הקרם: מערבלים במיקסר אבקת שקדים, חמאה ואבקת סוכר עד להאחדה. מוסיפים את הביצה, הווניל והקמח ומערבלים עד להאחדה.
  5. מכניסים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים שבלולים בגובה אחיד על גבי הבצק האפוי.
  6. פורסים את האפרסקים לפרוסות דקות ומסדרים אותן על גבי הקרם. אופים בתנור בחום של 180° במשך 25-20 דקות, עד להזהבה. 
  7. מפדרים מעל אבקת סוכר לקישוט. ניתן לשמור בקירור עד חמישה ימים.

 

סודות מהמטבח

אפייה עיוורת היא טכניקה שנועדה לשמור על דופנות הבצק שלא יצנחו במהלך האפייה, בשל כמות החמאה במתכון. השעועית מחזיקה את הדפנות עד להתייצבות ראשונית של הבצק במהלך האפייה.
אפשר לשמור את השעועית בקופסה אטומה לאפיות נוספות, אך מומלץ שלא לבשל אותה לאכילה.

אפשר להחליף את האפרסקים באגסים.

 

המשך הכתבה בגיליון תמוז תשפ"ה,

קרדיט:

כותבת: תפארת שנלר

צילום: רבקה יפה

לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

כותבת: תפארת שנלר

צילום: רבקה יפה

 

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה