מתוק במטבח

לכבוד החודש שבו המלך בשדה ואנו חוזרות לשגרה הברוכה, ניתן הפעם כבוד לדגן הבריא והמשביע הזה: שיבולת שועל. אפשר להשתמש בו למתכונים פשוטים ומהירים שיסגרו לך את הפינה לנשנוש ביום ארוך, או לפינוק של בוקר בלי רגשות אשם.

גרנולה

החומרים
2 כוסות שיבולת שועל דקה 

¾ כוס מקלות שקדים

¾ כוס גרעיני חמנייה

¾ כוס גרעיני דלעת

¾ כוס אגוזי פקאן שבורים גס

3 כפות סילאן או סירופ מייפל

2 כפות סוכר חום כהה או דמררה

6-5 כפות שמן

½ כפית קינמון 

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל החומרים בקערה.
  2. משטחים את כל החומרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  3. אופים את הגרנולה בתנור שחומם מראש ל־180°. במהלך האפייה מערבבים את הגרנולה מספר פעמים – בפעם הראשונה לאחר חמש דקות, ולאחר מכן כל 2-1 דקות, עד שרואים שהגרנולה מתחילה להזהיב ועולה ריח באוויר.
  4. מוציאים את הגרנולה מהתנור ומעבירים לתבנית או לקערה אחרת (כדי לעצור את האפייה, שעלולה להמשיך בשל חום התבנית).
  5. לאחר הצינון מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור עד שלושה שבועות.

 

עוגיות שיבולת שועל ממכרות

החומרים

2 כוסות שיבולת שועל דקה

¾ כוס סוכר חום כהה או דמררה

¾ כוס קמח לבן או כוסמין לבן

1 חב' אבקת אפייה

2 ביצים L

½ כוס שמן קנולה

¼ כפית מלח

5-3 כפות מים

תוספות שאוהבים: פקאנים קצוצים, שוקולד צ'יפס, חמוציות

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, מלבד התוספות.
  2. לאחר שהבצק אחיד, מוסיפים את התוספות ומערבבים.
  3. בעזרת שקית זילוף, מזלפים על נייר אפייה תלוליות של בצק. אם אין שקית זילוף, מניחים על נייר האפייה עיגולי בצק בעזרת שתי כפיות.
  4. מרטיבים מעט את הידיים, לוחצים מעט על הבצק ומסדרים לעיגולים יפים.
  5. אופים בתנור בחום של 180° במשך כ־10 דקות, עד להזהבה.
  6. מצננים את העוגיות ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים, או בהקפאה.

 

 

המשך הכתבה בגיליון אלול תשפ"ה,

כותבת: תפארת שנלר

צלמת: רבקה יפה

לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה