גרנולה
החומרים
2 כוסות שיבולת שועל דקה
¾ כוס מקלות שקדים
¾ כוס גרעיני חמנייה
¾ כוס גרעיני דלעת
¾ כוס אגוזי פקאן שבורים גס
3 כפות סילאן או סירופ מייפל
2 כפות סוכר חום כהה או דמררה
6-5 כפות שמן
½ כפית קינמון
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל החומרים בקערה.
- משטחים את כל החומרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את הגרנולה בתנור שחומם מראש ל־180°. במהלך האפייה מערבבים את הגרנולה מספר פעמים – בפעם הראשונה לאחר חמש דקות, ולאחר מכן כל 2-1 דקות, עד שרואים שהגרנולה מתחילה להזהיב ועולה ריח באוויר.
- מוציאים את הגרנולה מהתנור ומעבירים לתבנית או לקערה אחרת (כדי לעצור את האפייה, שעלולה להמשיך בשל חום התבנית).
- לאחר הצינון מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור עד שלושה שבועות.
עוגיות שיבולת שועל ממכרות
החומרים
2 כוסות שיבולת שועל דקה
¾ כוס סוכר חום כהה או דמררה
¾ כוס קמח לבן או כוסמין לבן
1 חב' אבקת אפייה
2 ביצים L
½ כוס שמן קנולה
¼ כפית מלח
5-3 כפות מים
תוספות שאוהבים: פקאנים קצוצים, שוקולד צ'יפס, חמוציות
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, מלבד התוספות.
- לאחר שהבצק אחיד, מוסיפים את התוספות ומערבבים.
- בעזרת שקית זילוף, מזלפים על נייר אפייה תלוליות של בצק. אם אין שקית זילוף, מניחים על נייר האפייה עיגולי בצק בעזרת שתי כפיות.
- מרטיבים מעט את הידיים, לוחצים מעט על הבצק ומסדרים לעיגולים יפים.
- אופים בתנור בחום של 180° במשך כ־10 דקות, עד להזהבה.
- מצננים את העוגיות ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים, או בהקפאה.
המשך הכתבה בגיליון אלול תשפ"ה,
כותבת: תפארת שנלר
צלמת: רבקה יפה
לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן