פרויקט כרובית

בימינו אפשר למצוא כרוביות נקיות מחרקים כמעט בכל החנויות, וזה מזכיר לי שתמיד כדאי שתהיה לי כרובית במקרר. אני כבר אמצא מה לעשות איתה.
יש לכרובית כישרון נדיר לספוג טעמים, להחליף מרקמים ולהשתלב בכל תבשיל. היא יכולה להיות קריספית, רכה, עשירה, קלילה, מתובלת או עדינה, והיא תמיד יוצאת טעימה.
היא משתלבת מעולה בהמון מתכונים שאני מאוד אוהבת, והיה לי קשה לבחור לכן רק ארבעה מתכונים. בסוף בחרתי את אלה שאני מכינה הכי הרבה, ואין לי ספק שגם אתן תיהנו מהם.

 

כרובית קריספית אפויה 

מס סועדים: 4

זמן הכנה: 40 דק' 

כשרות : פרווה 

 

היא נעטפת בציפוי פריך של פירורי לחם ותיבול עדין. כשהיא יוצאת מהתנור היא זהובה, רכה מבפנים וקריספית מבחוץ. היא מטורפת עם קטשופ, צ'ילי ומיונז ליד, ולא אתפלא אם תחסלו אותה לבד עוד לפני שתגישו אותה לשולחן.

 

החומרים

1 כרובית שלמה מופרדת לפרחים 

1 כף חרדל 

1 כף מיונז 

1 כף דבש 

1 שן שום 

2 ביצים 

¼ כפית מלח 

¼ כפית פלפל 

1 כוס פירורי לחם 

*להגשה: 

צ'ילי מתוק, מיונז, קטשופ 

 

אופן ההכנה

  1. משרים את פרחי הכרובית בקערה עם מים חמים למשך 20 דקות ולאחר מכן מסננים היטב מנוזלים. הכרובית תתרכך מעט אך תישאר יציבה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הביצים עם חרדל, מיונז, דבש, מלח ופלפל. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים כך שהביצה תעטוף את פרחי הכרובית מכל צדדיהם. 
  3. מניחים בקערית פירורי לחם מוזהבים, עוטפים בהם את פרחי הכרובית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממלאים את התבנית בפרחי הכרובית העטופים ואופים בתנור בחום של 180° במשך 30 דקות, עד שהכרוביות יזהיבו וייעשו קראנצ'יות בחלקן החיצוני. 
  4. מגישים לצד מטבלים כמו צ'ילי מתוק, מיונז וקטשופ.

 

סלט כרובית קראנצ' 

מס סועדים: 6-4

זמן הכנה: 10 דק' 

כשרות: פרווה 

 

כרובית טרייה, קראנצ'ית, עטופה ברוטב טוב, יוצרת שילוב טעמים מדויק. זה סלט שלא מוותרים עליו כאן באף ארוחה. תכינו מראש קערה גדולה, כי זה מסוג הסלטים שתמיד תתבקשו לתת להם מתכון בסוף הארוחה. 

החומרים

1 כרובית שלמה 

1 בצל סגול

1 צרור פטרוזיליה 

½ כוס מקלות שקדים קלויים 

*לרוטב:

2 כפות מיונז 

1 כף חרדל 

1 כף סוכר

4 כפות מיץ לימון 

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הכרובית לחתיכות דקות ככל שניתן ומניחים בקערה. קוצצים דק את הבצל הסגול והפטרוזיליה ומערבבים היטב עם הכרובית. 
  2. מניחים בצנצנת את הרכיבים לרוטב: חרדל, מיונז, לימון, סוכר, מלח ופלפל. משקשקים את הצנצנת היטב כדי שהרוטב יהיה חלק וללא גושים. שופכים לקערה ומערבבים היטב.
  3. רגע לפני ההגשה מפזרים מעל מקלות שקדים קלויים, ומגישים בקערה גדולה למרכז השולחן. 

 

סינייה כרובית 

מס סועדים: 4

זמן הכנה: 50 דק'

כשרות: פרווה 

המתכון הזה מבוסס על הסינייה הבשרית עם הבשר הטחון והטחינה, והכרובית נכנסת כאן בגרסה הטבעונית. הכרובית משתלבת ברוך עם החצילים והטחינה, ונוצרת מנה שאפשר להגיש גם כסלט בארוחה טובה וגם לצד פיתות כארוחת ערב קלילה. 

 

החומרים

1 כרובית שלימה מופרדת לפרחים 

שמן לטיגון 

1 חציל 

2 עגבניות 

1 כוס טחינה גולמית 

מים

מיץ לימון 

מלח ופלפל 

1 חופן צנוברים

1 חופן פטרוזיליה קצוצה 

 

אופן ההכנה 

  1. מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה. אפשר גם לאפות בתנור, אך הטיגון נותן עומק נוסף למנה. 
  2. מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות דקות ומטגנים. 
  3. מניחים את פרוסות החצילים ופרחי הכרובית בתבנית שטוחה ועגולה, ועליהם מניחים עגבניות פרוסות דק.
  4. את הטחינה הגולמית מערבבים עם מים, מיץ לימון ומלח עד לקבלת מרקם נוזלי, ומזלפים אותה מעל העגבניות. 
  5. אופים בתנור בחום של 180° במשך כ־30 דקות. לאחר האפייה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וצנוברים.

 

המשך הכתבה בגיליון תמוז תשפ"ה,

קרדיט: אלינור רחמים

לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

 

 

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה