עוגת גבינה טבעונית

במסגרת הליווי שאני עושה בקליניקה בתהליכי שינוי תזונתי וריפוי מחולי, אני תמיד מחפשת אחר תחליפים איכותיים ונקיים מהטבע עבור אנשים שאלרגיים ורגישים לחלב ולמוצריו, או עבור מי שמעוניין בתהליך של ריפוי וניקוי הגוף. מי שרוצה להעשיר את הגוף שלו בסידן שאינו מגיע ממקור מן החי, ימצא סידן במוצרים מן הצומח: שומשום, טחינה, תרד, ברוקולי, פשתן, עדשים, חומוס ועוד.

גם לרגל חג השבועות, ניתן למצוא תחליפים למנות החלביות בשולחן החג ולבחור מזון שמקורו בתזונה צמחית חיה, כמו ירקות, פירות, אגוזים ושקדים.

מוזמנות לנסות עוגת גבינה ללא אפייה – אלטרנטיבה מדהימה לעוגת גבינה רגילה. היא מכילה אחוזי שומן גבוהים מפאת השימוש באגוז המקדמיה המשובח.

 

החומרים

*לבסיס העוגה:

½1 כוסות אגוזי פקאן

½1 כוסות תמרים מגולענים

½ כפית קינמון טחון 

10 תותים פרוסים

* למילוי:

2 כוסות אגוזי מקדמיה או קשיו מושרים במים

1 כוסות תמרים מגולענים 

2 כפות מיץ לימון 

1 כפית תמצית וניל 

¼-½ כוס מים 

לקישוט:

פירות העונה פרוסים: תותים, אוכמניות וכדומה

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את אגוזי הפקאן עם התמרים במעבד מזון עד ליצירת תערובת אחידה. משטחים ומהדקים את התערובת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
  2. מניחים על כל בסיס העוגה תותים פרוסים ושומרים במקפיא או במקרר.
  3. להכנת המילוי: מעבדים בבלנדר חזק את רכיבי המילוי עד ליצירת תערובת קרמית חלקה מאוד.
  4. מוציאים את התבנית מהמקפיא, משטחים את המילוי על שכבת התותים ומחזירים את התבנית להקפאה למשך לילה.
  5. למחרת, מוציאים את העוגה מההקפאה, מקשטים בפירות העונה ומחזירים למקפיא.
  6. מוציאים מהמקפיא כ־10 דקות לפני האכילה. 

    קרדיט: הדסה אדלר

    לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה