גם לרגל חג השבועות, ניתן למצוא תחליפים למנות החלביות בשולחן החג ולבחור מזון שמקורו בתזונה צמחית חיה, כמו ירקות, פירות, אגוזים ושקדים.
מוזמנות לנסות עוגת גבינה ללא אפייה – אלטרנטיבה מדהימה לעוגת גבינה רגילה. היא מכילה אחוזי שומן גבוהים מפאת השימוש באגוז המקדמיה המשובח.
החומרים
*לבסיס העוגה:
½1 כוסות אגוזי פקאן
½1 כוסות תמרים מגולענים
½ כפית קינמון טחון
10 תותים פרוסים
* למילוי:
2 כוסות אגוזי מקדמיה או קשיו מושרים במים
1 כוסות תמרים מגולענים
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
¼-½ כוס מים
לקישוט:
פירות העונה פרוסים: תותים, אוכמניות וכדומה
אופן ההכנה
- קוצצים את אגוזי הפקאן עם התמרים במעבד מזון עד ליצירת תערובת אחידה. משטחים ומהדקים את התערובת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
- מניחים על כל בסיס העוגה תותים פרוסים ושומרים במקפיא או במקרר.
- להכנת המילוי: מעבדים בבלנדר חזק את רכיבי המילוי עד ליצירת תערובת קרמית חלקה מאוד.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, משטחים את המילוי על שכבת התותים ומחזירים את התבנית להקפאה למשך לילה.
- למחרת, מוציאים את העוגה מההקפאה, מקשטים בפירות העונה ומחזירים למקפיא.
- מוציאים מהמקפיא כ־10 דקות לפני האכילה.
קרדיט: הדסה אדלר
לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן