סלט בריאות – קינואה ועדשים
הכנתי צנצנת אחת של הסלט הזה וזה כבר גרם לכל בני הבית לבקש “תעשי גם לי כזה”. השכבות הצבעוניות של הקינואה, העדשים השחורות והירקות האפויים יוצרות צנצנת מרהיבת עין שכל ביס ממנה עשיר, בריא וממלא.
פרווה
סועדים- 1
זמן הכנה- 25 דק'
החומרים
1 כוס קינואה מבושלת (מסוננת)
½ כוס עדשים שחורות מבושלות
1 קישוא
1 גזר
1 פלפל אדום (גמבה)
½ כוס שמן זית
1 חופן שקדים קלויים
מלח
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- חותכים את הקישוא, הגזר והגמבה לקוביות, מניחים על נייר אפייה, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ואופים בתנור בחום של 180° למשך 20 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומשחימים בקצוות. מצננים.
- להרכבה: מניחים בצנצנת שכבה של קינואה, עליה עדשים, עליהם את הירקות האפויים ולבסוף מקלות שקדים.
- את כל רכיבי הרוטב מערבבים בצנצנת נפרדת, ומוסיפים בזמן האכילה.
פסטה פסטרוזיליה ועגבניות צלויות
ארוחה שמכניסה את הטעמים של המסעדה לצנצנת קטנה. את הפסטה מבשלים מראש והיא נשמרת נהדר ליום למחרת. הפסטרוזיליה היא ממרח פסטו בתוספת פטרוזיליה שמעניק למנה טוויסט רענן, ועם התוספת של העגבניות הצלויות והבייבי מוצרלה מתקבלת מנה שכולם אוהבים.
פרווה
כמות סועדים: 1
זמן הכנה: 40 דק'
החומרים
2 כוסות פסטה
20 עגבניות שרי חצויות
½ כוס בייבי מוצרלה
שמן זית
לממרח:
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור בזיליקום
1 שן שום
½ כוס שמן זית
1 חופן קשיו
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות ההכנה של היצרן, מסננים ומשמנים בשמן זית.
- את עגבניות השרי מניחים בתבנית, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, אופים בחום של 180° למשך 30 דקות ומצננים.
- להכנת הפסטרוזיליה, טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה, הבזיליקום, השום, השמן, הקשיו והמלח עד לקבלת מרקם ממרחי.
- להרכבה, מערבבים את הפסטה עם כף מהפסטרוזיליה, מניחים בצנצנת, מעל מוסיפים עגבניות צלויות ובייבי מוצרלה.
סלט בורגול וירקות טריים
סלט כזה הוא תמצית הפשטות. הוא צבעוני, רענן וקליל. מתאים במיוחד ליום ראשון, כי אחרי סוף שבוע עמוס בארוחות, זה בדיוק מה שאני רוצה: ביסים קטנים שממלאים באנרגיה ולא מכבידים.
פרווה
כמות סועדים: 1
זמן הכנה: 20 דקות
1 כוס בורגול
1 כף מלח
1מלפפון
1 גבעול בצל ירוק
3 צנוניות
10 עגבניות שרי
1 חופן גרעיני חמנייה קלויים
לרוטב
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- להכנת הבורגול, מרתיחים סיר עמוק עם מים וכף מלח, מוסיפים את הבורגול, מבשלים כ־15 דקות, מסננים ומשמנים בשמן זית.
- קוצצים את המלפפון והבצל הירוק דק מאוד, חותכים את העגבניות לקוביות ואת הצנוניות לפרוסות דקות.
- מרכיבים בצנצנת: שכבת בורגול, מעל ירקות, ולמעלה גרעיני חמנייה.
- מערבבים את הרוטב בצנצנת קטנה נפרדת ומוסיפים לפני האכילה.
צנצנת אסייתית
זו הצנצנת המועדפת כאן בבית. הילדים תמיד יתרגשו לראות אותי אורזת להם נודלס לדרך. אפשר להחליף את הבטטות בירקות שונים שמתאימים למנה, מה שחשוב הוא לשמור על תיבול מתאים לטעמים אסייתיים: סויה, טריאקי, ג׳ינג׳ר ושמן שומשום.
פרווה
כמות סועדים: 1
זמן הכנה: 50 דק'
החומרים
1 שקית אטריות בהכנה מהירה
מעט שמן זית
1 בטטה
½ קוביית טופו
1 כפית שמן שומשום
3 כפות רוטב סויה
¼ כפית ג׳ינג׳ר מגורד
1 כף סילאן
2 גבעולי בצל ירוק
1 צרור כוסברה
1 חופן בוטנים חצויים קלויים
אופן ההכנה
- מכינים את האטריות בהתאם להוראות היצרן, מסננים ומשמנים בשמן זית.
- את הבטטה חותכים לקוביות קטנות, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים למשך 30 דקות, עד שהיא משחימה בחלקה החיצוני ומתרככת בחלקה הפנימי.
- את הטופו חותכים לקוביות קטנות ומניחים להשריה למשך חצי שעה עם סויה, מעט ג׳ינג׳ר, סילאן ושמן שומשום.
- לאחר ההשריה מחממים מחבת וצורבים בה את הטופו עם הרוטב על אש בינונית במשך כ־15-10 דקות, עד שהוא משחים בחלקו החיצוני.
- קוצצים דק את הבצל הירוק והכוסברה.
- להרכבה, מניחים בצנצנת לפי הסדר: נודלס, טופו, בטטה, כוסברה, בצל ירוק קצוץ ובוטנים.
המשך הכתבה בגיליון אלול תשפ"ה,
כותבת: אלינור רחמים
צילום: טל מרנץ
לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן