צינורות מתוקים

לכבוד חג השבועות הבאנו לכן קינוח מיוחד היישר מאיטליה – הקנולי. הוא עשוי מבצק פריך מתוק, אחרי הטיגון הוא מקבל מרקם קראנצ'י, וכשממלאים אותו בקרם גבינה הוא נעשה גם רך מבפנים. כיף לשדרג אותו עם מגוון קישוטים שמקפיצים את המראה והטעם, ובסוף כל מי שטועם – מתלהב.

 

קנולי סיציליאני

כ־30 יחידות

 

החומרים

לבצק: 

1 כוס ו־1 כף קמח

1 כף אבקת סוכר

25 גר' חמאה חתוכה לקוביות

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה L

2 כפות מים


לקרם הגבינה:

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

2-1 כפות פודינג וניל

1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי (כ־200 גרם)

 

שמן לטיגון


לקישוט: 

תוספות לבחירה: ברס אגוזים, שוקולד גרוס, פקאנים מסוכרים קצוצים, פיסטוקים גרוסים, סוכריות צבעוניות, שוקולד מומס וכדומה

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מניחים במיקסר קמח, אבקת סוכר, חמאה וסוכר וניל, ומערבלים עד לקבלת בצק פירורי במרקם קוסקוס. מוסיפים ביצה ומים וממשיכים בערבול עד לקבלת בצק אחיד ומעט רך. עוטפים בשקית ומקררים כחצי שעה.
  2. מקמחים מעט מאוד את המשטח והבצק, ומרדדים בעזרת מערוך כמה שיותר דק. דקיקות הבצק משפיעה מאוד על הצלחת המתכון, לכן חשוב להשקיע בשלב הזה. אם יש מכונת פסטה, מרדדים לעובי 4 או 5.
  3. קורצים עיגולים מהבצק. חותכים ריבוע קטן מנייר אפייה ומגלגלים סביב האצבע. מגלגלים את עיגול הבצק על האצבע ומהדקים היטב.
  4. מוזגים שמן לסיר לטיגון עמוק ומחממים ל־150° (אם מופיעות בועות קטנות סביב שיפוד עץ שהוכנס לשמן, זה סימן שהשמן חם דיו). משחילים שיפוד בתוך הקנולי ומכניסים לשמן הרותח. מטגנים 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג.
  5. להכנת הקרם: מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ומקציפים עד שהגבינה מתאחדת והקצפת יציבה. מכניסים לשקית זילוף.
  6. סמוך להגשה, מזלפים את הגבינה בתוך הקנולי משני הצדדים, טובלים את קצות הקנולי בקישוט שבוחרים ומפדרים אבקת סוכר מלמעלה. 

קרדיט: תפארת שנלר
צילום: רבקה יפה

לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה