מתחדשת בקטנה

לפעמים אנחנו חושבים שנדרש שיפוץ גדול כדי לעשות מתיחת פנים לבית, אבל בפועל כל מה שצריך הוא קפיצה לחנות הסטוק הקרובה, מברשת צבע וקצת יצירתיות

רותי קירשנבוים (38) עובדת בתחום עיצוב הפנים כבר 14 שנים, אבל רק בשנים האחרונות היא החלה להתמקד בנישה שהכי דיברה אליה בעיצוב: הלבשת הבית, הידועה בשם הום סטיילינג. בניגוד לעיצוב פנים, שדורש תכנון מראש ועבודה של בעלי מקצוע, הום סטיילינג אפשר לעשות בכל בית ובכל חלל. גם בבית שתהליך הבנייה שלו הושלם, גם בדירה בשכירות, וגם אם רק בא לכם לרענן פינה מסוימת.

"אני הכי נהנית מהשינויים הקטנים", אומרת קירשנבוים, "מתוצאות שמשנות את הבית בתקציב נמוך. אני גרה בשכירות, בבית שאני לא רוצה להשקיע בו הרבה כסף, אבל כן רוצה שיהיה יפה". היא התחילה משינויים קטנים בביתה שלה, וכשראתה כי טוב, התחילה גם לייעץ ללקוחות באותו קו.

מה מנחה אותך כשאת באה לעצב פינה בבית?
"מעל הכול, פרקטיקה. שיהיה נוח, שיהיה איפה להניח את הדברים. לא שווה לי שיהיה יפה אבל לא נוח. הדבר השני – הנראות. כשניגשים להכין קפה, נעים יותר לעשות זאת כשפינת הקפה אסתטית ומעוצבת. אני חושבת איך אני יכולה לחולל מהפך בפינה הספציפית, בצורה שכל אחד יכול לעשות. זו לא תורה גדולה שרק המעצבת יודעת, עם קצת הכוונה – כל אחד יכול".

רותי ממליצה להשתמש הרבה בצבע, שהוא הכלי הכי שימושי, זול, זמין ונוח בהום סטיילינג. כמו כן, היא ממליצה לשלב בכל פינה בין פריטים זולים מרשתות הסטוקים השונות, איקאה ואתרים בחו"ל, לפריט או שניים יקרים יותר. "אם לוקחים דברים זולים ומשלבים אותם עם אקססורי יותר יוקרתי, זה מקפיץ הכול".
לפני שיוצאים לדרך עם השינוי, מסבירה קירשנבוים, כדאי לחשוב מה אנחנו צריכים שיהיה בפינה מבחינה פרקטית של אחסון ונגישות. אילו פריטים נדרשים כאן בשביל הפונקציונליות? לאחר שכתבנו בצורה מסודרת מה צריך, נחשוב איזו אווירה נרצה לתת לפינה – שמחה? רגועה? רומנטית? בהתאם לאווירה נבחר את הצבעים והפריטים. אם מדובר בחדר בוגר, החדרים יהיו בצבעים מעושנים יותר. אם זהו חלל שמיועד לילדים, הצבעים יהיו נקיים ופסטליים יותר.
השאלה האחרונה שצריך לתת עליה את הדעת היא התקציב. כך נדע לאילו חנויות לגשת וכמה כסף להוציא על כל פריט.
בואו נצא לדרך >>

 

פינה 1: קיר כניסה לבית
הכניסה היא החלק הכי חשוב, שאותו רואים בהתחלה. כשהרושם הראשוני טוב, זה משפיע על התחושה בשאר הבית.
מה היה לפני? קיר כניסה סתמי, עם נישה תקועה בסופו.


התוצאה הסופית: כניסה מרשימה לבית שגוררת מחמאות בלי סוף.
התוכנית: מבחינה פרקטית היה חשוב לרותי שתהיה מראה בכניסה לבית, שתקל את ההתארגנות לפני יציאה. לאחר מכן היא בחרה את פלטת הצבעים – טפט שחור־לבן, צביעה של הקיר בשחור ותוספת של נגיעות ירוקות.
הביצוע: את הדבקת הטפט אפשר לבצע לבד, או על ידי איש מקצוע שמיומן בכך. אם אתם מדביקים לבד, צפו לפני כן בסרטוני הדרכה ברשת שייתנו דגשים והכוונה כיצד להדביק נכון.
טאצ' קטן לסיום: אחרי שהטפט הודבק, הקיר נצבע והמראה נתלתה, הוחלט להוסיף גם מדפים עם צמחים. "צמחים תמיד מוסיפים אור בבית. אין דבר כזה שצמחייה לא מתאימה, ואם היא אמיתית – עוד יותר טוב", אומרת רותי.


טיפ: "להפוך את הדפקט לאפקט. הנישה הייתה דפקט, והיא הפכה לפינה הכי יפה בבית".

 

פינה 2: סלון
הסלון הוא מרכז הבית, המקום שבו מתכנסים בני המשפחה לזמן איכות משותף, ובו מארחים אנשים שמגיעים מבחוץ, ולכן חשוב שיהיה חם ומזמין.
מה היה לפני? סלון עם שני רהיטים דומיננטיים ויפים, אך חסר חיים.


התוצאה הסופית: חלל נעים ומלא יופי וחמימות.
התוכנית: בסלון מוסיפים חום וצבע באמצעות פריטי טקסטיל. על מנת להשלים ולהקפיץ את הצבע הכחול נבחר צבע חמרה, שנגדי לו בגלגל הצבעים, והוא בא לידי ביטוי בבחירת הכריות, השטיח והתמונות. התמונות הוזמנו מעלי אקספרס, והמסגרות מאיקאה.
הביצוע: כשתולים תמונות על הקיר, חשוב לא לתלות אותן גבוה מדי. מרכז התמונה צריך להיות בגובה 1.60 מטר מהרצפה. כמו כן, כשתולים סט של שתי תמונות, כדאי לא לרווח ביניהן יותר מדי, כדי שייראו כמעין יחידה אחת. התמונות אינן צריכות להיות זהות, אלא רק תואמות.
טאצ' קטן לסיום: אם אתם רוצים לשוות לסלון שלכם מראה מקטלוג, הוסיפו שמיכה או פריט טקסטיל אחר שנשפך ומוסיף לתחושת הביתיות והסטייל.


טיפ: "חפשו תמיד צבע נגדי לצבע שקיים והביאו אותו בנגיעות".

 

פינה 3: חדר בנים
לעיתים קרובות חדרי הבנים הם "אזור אסון" בבית, אך כשהעיצוב הבסיסי של החדר אסתטי, קל יותר להשיב את הסדר על כנו.
מה היה לפני? חדר ריק עם מיטה פשוטה.


התוצאה הסופית: חדר של בן בוגר שמעוצב בסטייל ומותאם לצרכיו.
התוכנית: בחירת צבעים – פה הכחול הכהה שולט, ולהשלמה שלו ניתנו נגיעות של עץ טבעי בידיות שהוזמנו משיין ובמסגרת שעל הקיר. גב המיטה נקנה מאיקאה, ובמקור היה אמור לשמש כעמודת מדפים. המסגרות שנבחרו לתלייה על הקיר הן מסגרות ישנות שסיימו את תפקידן וקיבלו טוויסט.
הביצוע: הקיר נצבע בכחול, ובאותו צבע פוליאור, שמתאים גם לקירות וגם לעץ, נצבעו גם המסגרות והשידה. ידיות העץ הוסיפו חמימות לשידה, וכך גם גב המיטה שהוברג אל הקיר. "אני לא צובעת רהיטים גדולים בעצמי", אומרת רותי, "אבל רהיטים קטנים אפשר לצבוע ולחדש בעצמנו בקלות".
טאצ' קטן לסיום: הוספת אקססוריז תואמים – מנורת לילה, שטיח ומצעים יפים.


טיפ: "מסגרות ריקות זה מהמם. הן משדרגות בקלות גם בלי תמונה בפנים. אם יש לכם מסגרות ישנות, צבעו אותן בצבעים שמתאימים לחדר".

 

פינה 4: פינת קפה
הכנת קפה היא חלק בלתי נפרד מהשגרה היומיומית של רובנו, ומכיוון שכך, לרותי היה חשוב להפוך את הפינה לנאה ונעימה יותר.
מה היה לפני? מתלה סתמי לכוסות, צנצנות רגילות וקומקום.


התוצאה הסופית: פינת קפה יפה ומזמינה שכיף להכין בה שתייה חמה.
התוכנית: צנצנות יפות במטבח הן יפות ומשדרגות, אבל לפעמים לא נוחות מבחינה פרקטית. במקרה של פינת הקפה, התחלופה של תכולת הצנצנות אינה מהירה, מה שהופך את התחזוקה לקלה יותר, ולרותי היה חשוב שהפריטים שגם ככה נמצאים בחוץ – ייראו טוב.
הביצוע: מוצרי הקפה, התה והסוכר עברו לצנצנות שנקנו במקס סטוק, ועליהן הודבקו מדבקות ממותגות שהוזמנו מליב מרום.
טאצ' קטן לסיום: הקומקום ושאר הפריטים הוכנסו לתוך מגש, כי כשמארגנים פריטים בתוך מגש זה תמיד נראה טוב יותר.


טיפ: אפשר לארגן באותה דרך גם מדף של תבלינים או של קטניות.

 

פינה 6: חדר כביסה
רותי מספרת שחדר הכביסה תמיד היה נקודת תורפה אצלה בשל גודלו הקטן, ושבמשך שנים חלמה על היום שבו תעבור לדירה עם חדר כביסה גדול ומרווח. "הייתה שם פינה נאחסית שלא סבלתי, ולא היה לי שום חזון מה אני יכולה לעשות שם. לא כיף להיכנס לחדר שאת צריכה להיות בו המון ובכל פעם להתבאס. ואז פתאום באה לי ההברקה".
מה היה לפני? ארון קטן של צינורות המים, שעליו הוצבו בקבוקי ג'ל הכביסה והמרכך.


התוצאה הסופית: חדר כביסה שנעים להיכנס אליו.
התוכנית: צביעת הקיר שמעל הארון והחלפת הבקבוקים הגדולים בצנצנות יפות.
הביצוע: "הנחתי מדף מאיקאה מעל הארון של צינורות המים. בקיר מעליו הדבקתי פסים של דבק נייר עם רווחים מדויקים של 10 ס"מ, וצבעתי ביניהם. אחרי הצביעה תליתי מדף תבלינים של איקאה, וקניתי בקבוקונים עם מדבקות ממותגות. אני לא תמיד מספיקה למלא את הבקבוקונים בתכולה המתאימה", היא מודה, "אבל כל כך נעים לי להיכנס ולראות את זה! זה משהו שעושה לי טוב, אז אני נהנית להשקיע בו".
טאצ' קטן לסיום: הוספת וילון מעל החלון שיצר מראה שלם והרמוני.


טיפ: "אם תהיתן מה אני עושה עם החומץ – אני שמה בכל הפעלה של המכונה קצת חומץ, זה שומר על המכונה ועל הבגדים".

 

צילום: רחלי ובר
הום סטיילינג: רותי קירשנבוים

מתוך גיליון ניסן תשפ"ד,

לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה