חלקנו חוגגים את הטיפות משמיים בעוד אחרים סופרים ימים ודקות עד לסוף העונה הגשומה. אבל כולנו נזכה במהלך החודשים הקרובים לחזור מעט רטובים הביתה, ולהתנחם במרק חם. מרק ברוקולי ושמנת או מרק לזניה: שני מתכוני מרקים מנחמים לכבוד פתיחת העונה הגשומה.
מרק ברוקולי ושמנת
רכיבים
500 גרם ברוקולי (גבעולים ופרחים בחתיכות)
1 בצל קצוץ גס
1 אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית מלח ים
1 כף חמאה
1 ליטר ציר מרק עוף
100-200 מ"ל שמנת לבישול
מלח
פלפל טחון טרי
מעט עלי בזיליקום
הוראות הכנה
כאשר החמאה בסיר ממיסים על הכיריים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה.
שוטפים ומנקים את הברוקולי, חותכים את הגבעולים ומוסיפים לסיר, מוסיפים ציר מרק ומבשלים את גבעולי הברוקולי עד שהם רכים.
כעת ניתן להוסיף גם את פרחי הברוקולי (שמתרככים מהר יותר מן הגבעולים) יחד עם מלח לסיר ולבשל עוד מספר דקות. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ומוסיפים את השמנת. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מקשטים בעלי בזיליקום לפני ההגשה.
מרק לזניה
רכיבים
1/2 בצל
1 שן שום
200 גרם בקר טחון
400 גרם עגבנייה טבעית טחונה
1 עלה דפנה
1/2 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית טימין מיובש
50 מ"ל יין לבן
ציר עוף או ירקות 500 מ"ל
6 עלי לזניה
מלח
פלפל שחור טחון
פפריקה מתוקה
שמן זית כתית מעולה
הוראות הכנה
מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה.
בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים. הוסיפו את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה.
מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כשהאלכוהול מתאדה מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.
שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים כ -10 דקות או עד שהפסטה מוכנה. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
תגובה אחת
המתכון של מרק ברוקולי
הוא עוף עם שמנת… בשר וחלב יחדיו…