להוריד מתח

תזונה נכונה עשויה לעזור במידה רבה. באופן כללי, מומלץ להימנע מיצירת מרווחים ארוכים מדי בין הארוחות, ולהעדיף ארוחות קטנות במרווחי זמן קטנים (כל שעתיים־שלוש), כדי לספק לגוף אנרגיה זמינה.

כשהגוף חש באיום סביבו, הוא נכנס אוטומטית למצב של סטרס גבוה. הגוף מתוכנת להשקיע את כל מרצו בהתמודדות עם האיום, ולכן נוטל את כל משאבי האנרגיה לטובת השרירים ולהמרצת הדם, ומגביר הפרשה של הורמונים דוגמת קורטיזול. במצב כזה בדרך כלל התיאבון יורד, והגוף ממוקד במשימה העומדת לפתחו.

במצבי לחץ מתמשך הגוף נכנס לסטרס כרוני שבו היכולת לאכול חוזרת, אך הקורטיזול ממשיך לנכוח בגוף. לשילוב בין אכילת יתר ובין כמויות גדולות של קורטיזול עלולות להיות השלכות קריטיות על בריאות הגוף.

איך מגינים על הגוף מהשפעות המתח הכרוני ומשפרים את תפקוד מערכת העצבים?

תזונה נכונה עשויה לעזור במידה רבה. באופן כללי, מומלץ להימנע מיצירת מרווחים ארוכים מדי בין הארוחות, ולהעדיף ארוחות קטנות במרווחי זמן קטנים (כל שעתיים־שלוש), כדי לספק לגוף אנרגיה זמינה. כמו כן כדאי להעשיר את התפריט במזונות שמכילים ויטמינים מקבוצת ויטמיני B, חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ומזון טרי, גולמי וטבעי ככל הניתן, שמספק לגוף את כל המרכיבים התזונתיים החיוניים לשלמות תאי הגוף ולתקינותם, להפחתת מצבי דלקת ולתפקוד תקין של מערכת העצבים.

הידעת?

טריפטופאן היא חומצת אמינו חיונית שמהווה בסיס ליצירת מלטונין המבטיח שינה טובה יותר, וליצירת סרוטונין המגן מפני חרדה ודיכאון. אכילת מזונות עשירים בטריפטופאן מסייעת גם בירידה במשקל. חשוב לדעת שתזונה דלה בחלבון מסייעת לספיגת הטריפטופאן, ולכן דיאטה עתירת חלבון מצריכה אכילת יותר מזונות עשירים בטריפטופאן.

 


 

מדור בריאות המלא תמצאי בגיליון אדר א' תשפ"ד,

לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה