אצבעות אמסטרדם ואלפחורס
פרווה/חלבי
20 דקות
קל
לפניכן שני רעיונות לעוגיות נפלאות בפני עצמן, אבל עם הבצק המושלם שלהן אפשר להכין בסיס טארט אפוי, מגולגלות ואפילו סתם עוגיות יבשות. הבצק נוח לעבודה וטעים מאוד. ממליצה לכן להכין וליהנות!
החומרים
לבצק:
100 גר' חמאה רכה
100 גר' אבקת סוכר (¾ כוס)
3 חלמונים
קורט מלח
50 גר' אבקת קקאו (¼ כוס + 1 כף)
125 גר' קמח תפוחי אדמה (1 כוס)
100 גר' אבקת שקדים (1 כוס)
½ כפית אבקת אפייה
למילוי:
טבלת שוקולד לבן
צנצנת ריבת חלב
1 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה
- מכניסים לקערת המיקסר חמאה רכה, אבקת סוכר וחלמונים, ומעבדים במשך 3 דקות עד שמתקבלת משחה חלקה.
- מוסיפים לקערה מלח, קקאו, קמח תפוחי אדמה, קמח שקדים ואבקת אפייה. ממשיכים לעבד עוד חצי דקה עד שמתקבל בצק אחיד ואסוף.
אצבעות אמסטרדם:
- לוקחים מחצית מהבצק ומרדדים בין שני ניירות אפייה לריבוע שווה.
- מניחים טבלת שוקולד לבן במרכז הריבוע, וסוגרים את הבצק מעליו משני הצדדים.
- אופים בחום של 160° במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור וחותכים לאצבעות.
אלפחורס:
- מרדדים את המחצית השנייה של הבצק, קורצים עיגולים בקורצן ואופים בחום של 160° במשך 12 דקות.
- מזלפים ריבת חלב על כמחצית מהעוגיות, וסוגרים עם החצי השני. מגלגלים את העוגיות בקוקוס כך שייתפס על ריבת החלב.
מוס שוקולד
פרווה/חלבי
15 דקות
קל
דמיינו לרגע כפית שוקולדית שיש לה מרקם קרמי ודומיננטי. זו בדיוק החוויה שהמוס הזה מעניק. יש בו רק שני מצרכים והוא דורש מינימום עבודה, אבל התוצאה היא טעם ומרקם חלומיים. אפשר להכין אותו עם שוקולד חלב או לבן, אבל למריר יש עומק אחר.
החומרים
1 מכל קרם קוקוס 20%-22% שומן (400 מ"ל)
או שמנת צמחית או מתוקה (400 מ"ל)
150 גר' שוקולד מריר
*לקצפת (לא חובה):
250 מ"ל שמנת צמחית או מתוקה
1 כף אבקת פודינג וניל
אבקת קקאו
אופן ההכנה
- מחממים בסיר קטן את קרם הקוקוס עד רתיחה. מכבים את הגז, מוסיפים שברי שוקולד מריר ומערבבים עד לאיחוד.
- ממתינים כמה דקות לצינון הקרם על השיש ולאחר מכן מוזגים לכוסות אישיות.
- מכניסים לקירור למשך 3 שעות לפחות, או ללילה שלם.
- לאחר הקירור ניתן להקציף את השמנת עם הפודינג לקצפת רכה ולזלף מעל כל כוס. מפדרים קקאו מעל.
הכעכים של סבתא ג'ינה
פרווה
25 דקות
קל
כעכ הוא עוגייה תוניסאית שסבתא שלי, ג'ינה ז"ל, הייתה מכינה. בכל פעם שהייתי נכנסת אליה הביתה, הריח המתוק של הכעכים היה עוטף אותי בתחושת בית חמימה וממכרת. סבתא נפטרה לפני חצי שנה בשיבה טובה, אבל האור שלה ממשיך להאיר בתוכי. היא הייתה בשבילי כמו אמא, חברה ומורת דרך. אישה עם אמונת חכמים ואהבת ה' תמימה וטהורה. הלוואי ואזכה ללכת בדרכה.
כשאתן מכינות את המתכון הזה, אני מזמינה אתכן לזכור את הסבים והסבתות שלכן. אם הם עדיין איתכן תלכו לבקר, תחבקו, תאירו להם פנים. כי בסופו של דבר, יותר ממה שתיתנו להם, תקבלו בחזרה. ואם הם כבר לא בחיים, תיזכרו בייחודיות שלהם ותנסו להמשיך את דרכם בחיי היומיום, הם מקור השראה אמיתי.
החומרים
2 ביצים L בטמפרטורת החדר
100 גר' סוכר (½ כוס)
100 גר' שמן (½ כוס)
20 גר' קוקוס טחון (2 כפות)
גרידה מ־½ לימון
200 גר' קמח שקדים (2 כוסות)
250 גר' קמח תפוחי אדמה או קורנפלור (2 כוסות)
¼ כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
- טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר היטב עד שהתערובת מתבהרת מעט. מוסיפים את השמן, הקוקוס וגרידת הלימון, ומערבבים.
- מוסיפים את הקמחים, הסודה לשתייה ואבקת האפייה. לשים עד לקבלת בצק אחיד. אם החומרים היבשים לא התאחדו טוב, ניתן להוסיף עוד חצי ביצה.
- משמנים את הידיים. יוצרים מהבצק כעכים מוארכים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל־160° כ־25-20 דקות, עד שהכעכים מזהיבים קלות.
עוגת גזר
פרווה
30 דקות
בינוני
תבנית בקוטר 20 ס"מ
כשהכנתי את העוגה הזו, הופתעתי לגלות עד כמה היא טעימה, אפילו יותר מעוגות של ימות השנה. אל תיתנו לגזר להרתיע אתכם, הוא זה שמעניק לעוגה מרקם עסיסי וצבע עמוק. נכון, זו עוגה עשירה ויש בה לא מעט מרכיבים, אבל אם כבר משקיעים בעוגה אפויה לפסח – זו לגמרי הבחירה שלי.
החומרים
2 כוסות גזר מגורד (300 גר')
3 ביצים L
1 כוס סוכר (200 גר')
¾ כוס שמן קנולה (140 גר')
גרידת לימון
½ כוס אגוזי מלך טחונים דק (60 גר')
½ כפית קינמון
½1 כוס קמח מצה (125 גר') או קמח כשר לפסח
½ כוס קמח שקדים (100 גר')
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מקלפים את הגזר, קוצצים במעבד מזון או בפומפייה ומניחים בצד.
- בקערה מקציפים ביצים וסוכר במשך כ־4 דקות. מוסיפים בזרם דק את השמן ומאחדים. מוסיפים גזר, גרידת לימון, אגוזי מלך, קינמון, קמח כשר לפסח וקמח שקדים. מוסיפים סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה.
- שופכים לתבנית ואופים בחום של 160° במשך 50 דקות. העוגה נשמרת טרייה לאורך זמן.
טארט
חלבי/פרווה
30 דקות
בינוני
אם תעשו סקר קטן אצל בני המשפחה ותשאלו מה הקינוח האהוב עליהם, סביר להניח שרבים יבחרו קינוח שוקולדי. הטארט עונה בדיוק על זה: בסיס קראנצ'י של ביסקוויטים וחמאה ומעליו שכבת גנאש שוקולד עשירה ומשגעת. כל ביס ממנו הוא פינוק מנחם, במיוחד לצד הקפה של בוקר החג.
החומרים
לבסיס:
250 גר' ביסקוויטים או עוגיות יבשות כשל"פ
180 גר' חמאה
לגנאש:
100 גר' שמנת 38%
100 גר' שוקולד מריר/חלב
10 גר' חמאה
אופן ההכנה
- לבסיס: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים, ממיסים חמאה ומערבבים את שניהם.
- משטחים בתוך רינג לטארט או בתבניות אלומיניום עגולות ומניחים בצד.
- לגנאש: מרתיחים שמנת בסיר קטן, ומכבים את הגז. מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לגנאש חלק. ממלאים את הטארטים ומכניסים לקירור של 3 שעות לפחות.
פרלין אנרגיה
פרווה
30 דקות
קל
פרלין האנרגיה הזה הוא אחד הקינוחים האהובים עליי. הוא נראה ממש כמו פרלין קלאסי, אבל בפנים מחכה לכם שילוב מנצח של תמר ואגוז לוז – וזה מבחינתי איזון מושלם. מאז שגיליתי אותו, התמר קיבל אצלי מקום של כבוד. מומלץ להכין כמות ולשמור במקפיא, כי כל ביס הוא כמו מיני כדור גלידה מלא באנרגיה.
החומרים
10 תמרים
20 אגוזי לוז קלויים
200 גר' שוקולד לבן
2 כפות שמן
50 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
- חוצים כל תמר לשניים, ובכל חצי מכניסים אגוז. עוטפים את האגוז היטב בתמר ומגלגלים לעיגול חלק. מכניסים להקפאה למשך 10 דקות.
- ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות, עד להמסה מלאה. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד הלבן, ומנערים מעודפים.
- מזלפים פסי שוקולד לקישוט, ושומרים במקפיא או במקרר.
המשך הכתבה בגיליון פסח תשפ"ה,
קרדיט: יסכה עטון
צילום: אדרת רוזן
איפור ושיער: הדסה עטון
לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן