עוגיות בכל הטעמים

הן קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים.

 עשויות בצק עוגיות, ממולאות בפרלינים ומקושטות בציפויים מושחתים. מכינים אותן בקערה אחת, ללא מיקסר ובלי ציוד מיוחד, ואפשר להוסיף להן אינספור עיטורים בכל הטעמים. הקונדיטורית אביה מלכא מתארחת במדור עם הטרנד הכי חם בתנור – הקראמבל קוקיז

 

קראמבל קוקיז

8 עוגיות במשקל 60 גר'

*החומרים

לבצק עוגיות:

100 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר

½ כוס סוכר לבן (100 גר')

3 כפות סוכר חום כהה (40 גר')

1 ביצה 

1 כוס ו־3 כפות קמח (170 גר')

2 כפות קורנפלור

1 כפית אבקת סודה לשתייה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה לתערובת ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קורנפלור וסודה לשתייה, ומערבבים עד לקבלת בצק רך ונעים.
  2. מחלקים את הבצק ל־8 כדורים שווים במשקל 60 גרם.
  3. מוסיפים לכל כדור את התוספות, ומניחים בתבניות מאפין חד־פעמיות או ברינגים לאפיה בקוטר 8 ס"מ. אופים בחום של 175° טורבו במשך 13 דקות בלבד. העוגיות יוצאות מהאפייה רכות וזהובות מעט, ומתייצבות בטמפרטורת החדר.
  4. מקשטים ביד רחבה ומגישים באהבה למי שרוצים לפנק.

 

טיפים:

אם אין בבית תבניות מיוחדות לעוגיות, ניתן לאפות את העוגיות זו ליד זו בתבנית גדולה, רק חשוב לצנן את העוגיות לפני האפייה כשעתיים במקרר או חצי שעה במקפיא, ולהכניסן לתנור כשהן עדיין קרות.

החמאה צריכה להיות רכה אך לא מומסת. כדאי להוציא אותה מראש מהמקרר או לשים אותה כגוש אחד בקערה שמתאימה למיקרוגל ולחמם בפולסים של 10-5 שניות עד לקבלת חמאה רכה במרקם של ממרח.

את הבצק ניתן להכין עד שלושה ימים מראש ולשמור במקרר לפני האפייה, או להכין את הכדורים עם התוספות לפני האפייה ולהקפיא עד חודש מראש, וכך כשרוצים עוגייה חמה וטרייה אפשר לשלוף מהמקפיא ולאפות כשמתחשק.

 

 חגיגה של טעמים

עוגיית אוראו 

לתוך הבצק מוסיפים עוגיית אוראו קצוצה גס. לאחר האפייה מזלפים קרם צ'יז ומעליו שברי עוגיות אוראו. 

לטופינג קרם צ'יז:

50 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

15 גר' חמאה רכה

½1 כפות אבקת סוכר

מערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד וחלק.

 

עוגיית פיסטוק

לתוך הבצק מוסיפים 2 כפות פיסטוקים קלויים וטחונים ופרלין פיסטוק. לאחר האפייה מזלפים קרם פיסטוק ומעליו פיסטוקים קלויים.

לפרלין פיסטוק:

100 גר' שוקולד לבן מומס

1 כף שמן צמחי

1 כפית מחית פיסטוק

ממיסים את החומרים בפולסים במיקרוגל, יוצקים לתוך תבנית סיליקון של פרלינים ומקפיאים לכ־10 דקות, עד להתייצבות.

 

עוגיית שוגי

לתוך הבצק מוסיפים 2 כפות מטבעות שוקולד לבן ופרלין שוקולד לבן. לאחר האפייה מקשטים בקורנפלקס מעורבב בשוקולד לבן.

לפרלין שוקולד לבן:

100 גר' שוקולד לבן מומס

1 כף שמן צמחי

ממיסים את החומרים בפולסים במיקרוגל, יוצקים לתוך תבנית סיליקון של פרלינים ומקפיאים לכ־10 דקות, עד להתייצבות.

 

עוגיית לוטוס

לתוך הבצק מוסיפים עוגיית לוטוס קצוצה גס ופרלין לוטוס. לאחר האפייה מקשטים בממרח לוטוס ומעליו שברי עוגיות לוטוס.

*לפרלין לוטוס:

ממיסים ממרח לוטוס ומזלפים לתוך תבנית סיליקון של פרלינים. מקפיאים לכ־10 דקות, עד להתייצבות.

 

עוגיית סוכריות עדשים

לתוך הבצק מוסיפים 2 כפות סוכריות עדשים, ולאחר האפייה מזלפים קרם צ'יז (כמו בעוגיות אוראו) ומעליו סוכריות עדשים.

 

עוגיית קינדר

לתוך הבצק מוסיפים אצבע קינדר קצוצה דק ופרלין קינדר. לאחר האפייה מזלפים שוקולד ומעליו אצבע קינדר חצויה לאורכה.

לפרלין קינדר:

ממיסים שוקולד קינדר ומזלפים לתוך תבנית סיליקון של פרלינים. מקפיאים לכ־10 דקות, עד להתייצבות.

 

כותבת: אביה מלכא

לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

 

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה