לחמניית בריוש.
אז מה מבדיל אותה מכל לחמניה אחרת? הסוד הוא בחמאה.
בצק הבריוש עשיר מאוד בחמאה שנותן לה טעם מיוחד שאין בלחמנייה אחרת והאמת שיש היום הרבה דעות שטוענות ששומנים טבעיים הם דווקא הכרחיים בתפריט ואפילו לא משמינים).
מהבצק הבסיסי הזה אפשר ליצור מאפים יצירתיים אחרים, אפשר גם לחם ועוגות ואפשר פשוט למרוח עליהן ממרח שאוהבים ולהתענג.
חומרים:
• 1 ק"ג קמח
• 2 כפות שמרים יבשים
• 10 ביצים
• 2/3 כוס חלב
• 1 ו 1/3- כוס סוכר
•תמצית וניל
• 600 גרם חמאה רכה
חתוכה לקוביות
•כפית מלח
•אופציה: גבישי סוכר
אופן ההכנה:
- לשׁים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, פרט לחמאה ולמלח, במשך כמה דקות.
מוסיפים את המלח, ומתחילים להוסיף לאט לאט קוביות חמאה. מחכים להטמעה בבצק (חשוב לא להעמיס כמות חמאה גדולה בבת אחת) וממשיכים להוסיף את כל החמאה עד שהבצק אחיד וחלק. - מתפיחים בקערה עם כיסוי. רצוי להתפיח לזמן ארוך, אפילו ללילה שלם במקרר, אבל אפשר גם התפחה רגילה.
- יוצרים צורות – אפשר ליצור כדורים או להשתמש בתבנית שקעים, ואפילו לשחק עם הבצק ולהכין מאפים ועוגות לפי רצונכן.
- מניחים להתפחה שנייה עד הכפלת הנפח. מברישים בביצה.
- מפזרים מלמעלה גבישי סוכר.
- אופים עד שהלחמנייה מוכנה.
מומלץ לאכול טרי, או לשמור בקירור ולחמם לפני האכילה.
מתוך המדור "האופה הקטנה" במגזין פנימה